Πυρκαγιά στη Πεντέλη: Εκκενώνεται Αστεροσκοπείο, Ανθούσα, Διώνι, Δαμασάρι - Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά στη Πεντέλη: Εκκενώνεται Αστεροσκοπείο, Ανθούσα, Διώνι, Δαμασάρι - Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Τελευταία ενημέρωση 20:19

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 5 και 20 σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Όπως δήλωσε, πριν λίγο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΣ στην ΕΡΤ επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, η φωτιά κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου και τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, ωστόσο θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την ελέγξουν.

«Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κάνουμε, να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εικόνες στο Facebook, αποτυπώνουν την έκταση του πύρινου μετώπου στην Πεντέλη με πυκνά σύννεφα καπνού να έχουν καλύψει την περιοχή.

Μηνύματα του 112

Στην σειρά των εκκενώσεων μπήκε και η Ανθούσα με τους κατοίκους να καλούνται να μεταβούν προς Γέρακα.

Μήνυμα μέσω του 112, στάλθηκε και νωρίτερα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: « Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας : https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Στις 19:00 ακολούθησε και νέο μήνυμα για την εκκένωση του Ντραφίου προς Παλλήνη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσεις η ΕΛΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση 'Αγιος Πέτρος

-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρέθυμνο: Υπό πλήρη έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς στον Άγιο Βασίλειο

ΓΓΠΠ: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Έβρο και Σαμοθράκη με απαγόρευση κυκλοφορίας και πρόστιμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider