Αντιμέτωπες με πολλαπλά μέτωπα οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Πυρκαγιές σε Παλλήνη, Λακωνία και Φθιώτιδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπες με πολλαπλά μέτωπα οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Πυρκαγιές σε Παλλήνη, Λακωνία και Φθιώτιδα
Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Αφάνια στην Σκάλα Λακωνίας και στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Τελευταία ενημέρωση: 16:32

Αντιμέτωπες με νέα μέτωπα πυρκαγιών βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας. Συγκεκριμένα, φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Αφάνια στην Σκάλα Λακωνίας και στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Παράλληλα, φωτιά έχει πιάσει και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ψαθοτόπι Άρτας, χωρίς όμως να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Στο σημείο έσπετσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Επίσης, άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Γιωνίδες Σάμου, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Συνολικά επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ υπήρχε συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Διμαρίστικα της Ανατολικής Μάνης

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Διμαρίστικα, του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 15 Γερμανών πυροσβεστών, καθώς και εννέα οχήματα.

Επίσης, από αέρος εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Τέλος, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά στο Πανόραμα Παλλήνης

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πανόραμα Παλλήνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αν και υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Η πυρκαγιά στην Σκάλα Λακωνίας

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Αφάνια, στην Σκάλα Λακωνίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέχρι τώρα αναφορά, για πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

Η πυρκαγιά στην Ελάτεια Φθιώτιδας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο κοντά στο χωριό Ελάτεια της Φθιώτιδας. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η φωτιά επεκτείνεται σε δασική έκταση όπου μέσα υπάρχουν ποιμνιοστάσια.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα, την Βοιωτία αλλά και τη Φωκίδα μετακινούνται στην περιοχή ενώ ενισχύονται και με εναέριες δυνάμεις.

ΓΓΠΠ: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Έβρο και Σαμοθράκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σήμερα είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 για τις περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου και κατηγορίας 3 για τη Σαμοθράκη και τις περιοχές του δασαρχείου Διδυμοτείχου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΓΠΠ: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Έβρο και Σαμοθράκη με απαγόρευση κυκλοφορίας και πρόστιμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider