Πυρκαγιές: Δύσκολη η νύχτα στη Σάμο - Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πύργο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Δύσκολη η νύχτα στη Σάμο - Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πύργο
Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Τελευταία ενημέρωση 22.32

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εμποδίζουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή, ενώ τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς τις περιοχές Λημνιώνα και Παλαιοχωρίου και εκεί δίνεται η μάχη ελέγχου τους έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

Πύργος: Φωτιά σε δασική έκταση

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση, ανάμεσα στις περιοχές Κατσομαλιαρέικα και Άγιος Γεώργιος, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς στην Κρήτη αύριο Πέμπτη

Πολύ υψηλός (κατηγορία 4) θα είναι αύριο ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς στο σύνολο της Κρήτης, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως ενημέρωσε η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας.

Όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στο νησί έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, όπως προβλέπεται στον σχεδιασμό για την λήψη επιπλέον μέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σάμος: Συνετρίβη πυροσβεστικό ελικόπτερο με 4 επιβαίνοντες - Δύο νεκροί, διασώθηκαν οι άλλοι δύο

ΗΠΑ: Νέο σοκ με τον πληθωρισμό - Στο 9,1% τον Ιούνιο, υψηλό άνω των 40 ετών

Ανδρουλάκης: Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, τον πληθωρισμό και την κοινωνική κατοικία

gazzetta
gazzetta reader insider insider