Σάμος: Συνετρίβη πυροσβεστικό ελικόπτερο με 4 επιβαίνοντες - Δύο νεκροί, διασώθηκαν οι άλλοι δύο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σάμος: Συνετρίβη πυροσβεστικό ελικόπτερο με 4 επιβαίνοντες - Δύο νεκροί, διασώθηκαν οι άλλοι δύο
Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες είναι ο απολογισμός της συντριβής ελικοπτέρου που επιχειρούσε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο.

Τελευταία ενημέρωση 22.08

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που επιχειρούσε κατάσβεση πυρκαγιάς στο νησί και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών στη ξηρά για ανάνηψη δεν ανταποκρίθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, σώος εντοπίστηκε στην ξηρά ο 4ος επιβαίνοντας του ελικοπτέρου, ενώ ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου.

Όπως έγινε γνωστό, στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Σημειώνεται πως το ελικόπτερο είχε σταλεί νωρίτερα στην πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 στον όρμο της Πλάκας. Στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται αυτή την ώρα 48 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider