Επισιτιστική κρίση: Η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για προσφυγικά κύματα, τονίζει η Frontex

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επισιτιστική κρίση: Η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για προσφυγικά κύματα, τονίζει η Frontex
«Πρέπει να προετοιμαστούμε επίσης για τους πρόσφυγες που έρχονται από άλλες περιοχές λόγω της επισιτιστικής ανασφάλειας» προειδοποίησε η υπηρεσία ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής της ΕΕ.

Για αύξηση των προσφυγικών ροών στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της επισιτιστικής κρίσης που βιώνουν πολλές χώρες κάνει λόγω η υπηρεσία ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής της ΕΕ, Frontex.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους προσερχόμενη στο συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στην Πράγα. , η προσωρινή διευθύντρια της Frontex, Αΐγια Καλνάγια, ανέφερε ότι η ΕΕ είναι «καλά προετοιμασμένη για τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Ουκρανία».

«Παράλληλα, πρέπει να προετοιμαστούμε επίσης για τους πρόσφυγες που έρχονται από άλλες περιοχές λόγω της επισιτιστικής ανασφάλειας» σημείωσε.

«Γνωρίζετε ότι η μεταφορά σίτου από την Ουκρανία παρεμποδίζεται. Και αυτό θα δημιουργήσει μεταναστευτικά κύματα. Άρα, προετοιμαζόμαστε για αυτό» υποστήριξε η Καλνάγια.

Η Ουκρανία, από τους μεγαλύτερους στον κόσμο εξαγωγείς σιτηρών, είδε την παραγωγή της να μπλοκάρεται από τη στρατιωτική επίθεση της Μόσχας. Περίπου 20 τόνοι σιτηρών που προέρχονται από τη σοδειά της περασμένης χρονιάς είναι μπλοκαρισμένοι στα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από το άλμα των τιμών στις διεθνείς αγορές και την επισιτιστική κρίση που απειλεί μεγάλους πελάτες της Ουκρανίας, κυρίως τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Στο 45% η πιθανότητα για ύφεση στην Ευρωζώνη - Φυσικό αέριο και πληθωρισμός οι απειλές

gazzetta
gazzetta reader insider insider