Μπλίνκεν στους G20: Η Μόσχα πρέπει «να αφήσει να βγουν τα σιτηρά από την Ουκρανία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλίνκεν στους G20: Η Μόσχα πρέπει «να αφήσει να βγουν τα σιτηρά από την Ουκρανία»
«Προς τους Ρώσους συναδέλφους μας: η Ουκρανία δεν είναι η χώρα σας. Τα δημητριακά της δεν είναι δικά σας δημητριακά. Γιατί αποκλείετε τα λιμάνια; Θα έπρεπε να αφήσετε τα σιτηρά να βγουν», δήλωσε ο Μπλίνκεν στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν απευθύνθηκε στο Ρώσο ομόλογό του στη διάρκεια των κεκλεισμένων των θυρών συνομιλιών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπαλί, και απαίτησε να επιτρέψει η Μόσχα τις εξαγωγές δημητριακών από την Ουκρανία, δήλωσε δυτικός αξιωματούχος.

«Προς τους Ρώσους συναδέλφους μας: η Ουκρανία δεν είναι η χώρα σας. Τα δημητριακά της δεν είναι δικά σας δημητριακά. Γιατί αποκλείετε τα λιμάνια; Θα έπρεπε να αφήσετε τα σιτηρά να βγουν», δήλωσε ο Μπλίνκεν στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο αρνήθηκε να συναντήσει χωριστά, σύμφωνα με ένα δυτικό αξιωματούχο που ήταν παρών.

Ο Μπλίνκεν αναφέρθηκε ενώπιον της ρωσικής αντιπροσωπείας στην αμερικανική οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες ελλείψεις στα τρόφιμα που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια χώρα που είναι ένας από τους μεγάλους εξαγωγούς δημητριακών σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Ρωσία είναι η πηγή του προβλήματος, οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται στις λύσεις», δήλωσε ο Μπλίνκεν, σύμφωνα με το δυτικό αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος ΥΠΕΞ G20: Ο Λαβρόφ απορρίπτει την «φρενήρη» κριτική της Δύσης - Θα αποχωρήσει νωρίτερα

G20: Άρχισε η σύνοδος των ΥΠΕΞ με την συμμετοχή των Μπλίνκεν και Λαβρόφ

gazzetta
gazzetta reader insider insider