Σπίρτζης: Να μην έχουν οι κάτοικοι της Φωκίδας την αντιμετώπιση που είχαν οι κάτοικοι της Εύβοιας και της Ηλείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπίρτζης: Να μην έχουν οι κάτοικοι της Φωκίδας την αντιμετώπιση που είχαν οι κάτοικοι της Εύβοιας και της Ηλείας
Πριν δέκα χρόνια καταστράφηκαν 60.000 δέντρα. Τώρα απ' ό,τι με ενημερώνουν οι κάτοικοι, έχουν καταστραφεί περισσότερο από 90.000 ελαιόδεντρα, δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Την ελπίδα να μην έχουν οι πυρόπληκτοι της Φωκίδας, την αντιμετώπιση που είχαν πέρσι από την κυβέρνηση οι κάτοικοι της Εύβοιας και της Ηλείας «oι οποίοι έχασαν τον παραγωγικό ιστό των περιοχών τους και το μεροκάματό τους, και εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα», εξέφρασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, μετά την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ανέφερε: «Δεν είχαμε για μια ακόμη φορά, όπως και πέρσι, ούτε καλό συντονισμό ούτε άμεση ανταπόκριση. Η πυροσβεστική υπηρεσία κινείται στην προπαγανδιστική πολιτική για το πού στέλνει δυνάμεις και για πόση ώρα. Σήμερα έχουμε πάλι αναζωπυρώσεις. Είναι απαράδεκτο όταν η φωτιά είχε σταματήσει επί της ουσίας. Λείπουν πάλι τα εναέρια μέσα και οι σοβαρές επίγειες δυνάμεις».

Αναφέρθηκε και στον αρμόδιο υπουργό λέγοντας: «Πριν λίγες ημέρες ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό και νομίζαμε ότι είμαστε σε μία χώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές με κομάντος της πυροσβεστικής, με 90 ιπτάμενα μέσα...Από ό,τι μας λένε οι κάτοικοι της περιοχής, άργησαν πάρα πολύ να έρθουν τα ιπτάμενα μέσα, έκαναν λίγες ρίψεις και έφυγαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί για δεύτερη φορά ο ιστορικός ελαιώνας, δηλαδή ο παραγωγικός ιστός της περιοχής, ο μόνος πόρος από τον οποίο ζουν οι κάτοικοι.

Πριν δέκα χρόνια καταστράφηκαν 60.000 δέντρα. Τώρα απ' ό,τι με ενημερώνουν οι κάτοικοι, έχουν καταστραφεί περισσότερο από 90.000 ελαιόδεντρα.

Και η τοπική κοινωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρέπει να πιέσουμε ώστε να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματική αξία της καταστροφής που τους βρήκε» είπε ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας σημείωσε ότι «το πρώτο που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι να σταματήσει τη λεηλασία του πλούτου του ελληνικού λαού, τον οποίο σπαταλά με απευθείας αναθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση ανέθεσε στο Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει τους διαγωνισμούς για το μάζεμα των κλαδιών και για το καθάρισμα των οικοπέδων για να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε 'ημέτερους'».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Αργολίδα και Φωκίδα - Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - Όλα τα μέτωπα

gazzetta
gazzetta reader insider insider