Ο Ζελένσκι ζητεί περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ζελένσκι ζητεί περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Ζήτησε επίσης βοήθεια για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Τελευταία Ενημέρωση 15:16

Nα ενισχύσει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας «περιορίζοντας τις τιμές του πετρελαίου» που εξάγει η Μόσχα ζήτησε από την Ομάδα των Επτά (G7) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Για εμάς, μια συνεπής λογικά θέση των χωρών της G7 όσον αφορά τις κυρώσεις είναι σημαντική. Πρέπει να ενισχυθούν κι άλλο, περιορίζοντας τις τιμές του πετρελαίου που εξάγει ο επιτιθέμενος», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram, συνοψίζοντας την παρέμβασή του μέσω βιντεοσύνδεσης στη σύνοδο κορυφής της G7 που διεξάγεται στη Γερμανία.

Νωρίτερα πηγές της G7 δήλωσαν πως ο Ζελένσκι κάλεσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G7 «να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών» προκειμένου να θέσουν τέλος στον πόλεμο στη χώρα του πριν από το τέλος του έτους.

Κατά την ομιλία του, ο Ουκρανός πρόεδρος «επικαλέστηκε την δριμύτητα του χειμώνα» στην Ουκρανία, «όπου είναι πιο δύσκολο να πολεμήσεις». «Στα τέλη του έτους, θα εισέλθουμε σε μια κατάσταση όπου τα χαρακώματα θα έχουν παγώσει», είπαν οι πηγές.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη σήμερα στους ηγέτες της G7 ότι δεν έχει έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και πως η Ουκρανία πρέπει πρώτα να εδραιώσει τις θέσεις της. «Ο πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε σε όλους μια απάντηση που ήταν πολύ σαφής, πως σήμερα δεν είναι η στιγμή για διαπραγματεύσεις, η Ουκρανία θα διαπραγματευθεί όταν θα είναι σε θέση να το κάνει, δηλαδή όταν θα βρίσκεται σε θέση ισχύος», σύμφωνα με το Ελιζέ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

G7: Στο πλευρό της Ουκρανίας «για όσο χρειαστεί» με στόχο τη μείωση των εσόδων της Ρωσίας

Ουκρανία: Προ των πυλών του Λισιτσάνσκ οι Ρώσοι - Έκκληση στους κατοίκους να «απομακρυνθούν επειγόντως»

Το Λονδίνο βοηθά να διασφαλιστεί ότι δεν θα φτάσει στην αγορά το κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι