Κίνα: Η Σανγκάη προχωρά σε άρση του lockdown - Το Πεκίνο ανακοινώνει ένα νέο κρούσμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η Σανγκάη προχωρά σε άρση του lockdown - Το Πεκίνο ανακοινώνει ένα νέο κρούσμα
Η κινεζική πρωτεύουσα κατέγραφε μηδενικά κρούσματα για τρεις διαδοχικές ημέρες.

Τελευταία Ενημέρωση 13:55

Οι αρχές στη Σανγκάη θα προχωρήσουν σε άρση του διάρκειας δύο μηνών lockdown από την Τετάρτη, επιτρέποντας στα ιδιωτικά οχήματα καθώς και τα ταξί να επιστρέψουν στους δρόμους και στους κατοίκους να βγαίνουν ελεύθερα έξω από συγκροτήματα κατοικιών που θεωρούνται ‘χαμηλού κινδύνου’.

Από την 1η Ιουνίου αποκαθίστανται τα βασικά δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ συνοικιών που χωρίζονται από τον ποταμό Χουανγκπού της πόλης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα WeChat.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μας έχει τεθεί αποτελεσματικά υπό έλεγχο και η κατάσταση συνεχίζει να βελτιώνεται», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση. Οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις ενώ συστήνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αρχές στη Σανγκάη επέβαλαν καθολικό lockdown στους 25 εκατ. κατοίκους την 1η Απριλίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19, με σκληρά μέτρα που προκάλεσαν την οργή του κόσμου για πολλά ζητήματα, όπως τα υπερπλήρη κέντρα καραντίνας, τις δυσκολίες στην πρόσβαση σε τρόφιμα και την απώλεια εισοδήματος. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν χαλαρώσει κάποιοι περιορισμοί, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών παρέμενε εκτός λειτουργίας και οι πολίτες μπορούσαν να κυκλοφορούν με τα οχήματά τους μόνο εάν είχαν ειδική άδεια.

Το Πεκίνο ανακοινώνει ένα νέο κρούσμα

Tο Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκε ένα νέα κρούσμα Covid-19 στην κοινότητα σε διάστημα 15 ωρών έως τις 3 μ.μ. τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας), αφού η κινεζική πρωτεύουσα κατέγραφε μηδενικά κρούσματα για τρεις διαδοχικές ημέρες, σύμφωνα με ειδικό στον έλεγχο των επιδημιών.

Η κινεζική πρωτεύουσα είχε 1.752 μολύνσεις COVID από τις 22 Απριλίου έως τις 3 μ.μ. τοπική ώρα σήμερα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λιου Σιαοφένγκ, υποδιευθυντής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Πεκίνου.

Το νέο ξέσπασμα αποτελεί ένδειξη ότι το έργο του Πεκίνου να πετύχει μηδενικά κρούσματα Covid είναι δύσκολο και οι αξιωματούχοι θα πρέπει να παραμένουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Σου Χετζιάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό σε Σανγκάη και Πεκίνο

Κίνα: Η Σανγκάη ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider