ΗΠΑ: Τα CDC ενέκριναν τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για παιδιά 5 έως 11 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Τα CDC ενέκριναν τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για παιδιά 5 έως 11 ετών
Τουλάχιστον 5 μήνες μετά από την ολοκλήρωση των αρχικών δόσεων εμβολιασμού των παιδιών.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC) των ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως για τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ενισχυτική δόση θα μπορεί να χορηγείται τουλάχιστον 5 μήνες μετά από την ολοκλήρωση των αρχικών δόσεων εμβολιασμού των παιδιών.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλέσκι ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «προσυπογράφει» την πρόταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Εμβολιαστικές Πρακτικές (ACIP) «να επεκταθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων. Τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών θα πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση τουλάχιστον πέντε μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιαστικού κύκλου».

«Καθώς έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 18 εκατομμύρια δόσεις σε αυτή την ηλικιακή ομάδα γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των παιδιών που είναι προστατευμένα», τόνισε η Γουαλένσκι.

Στη συνεδρίαση της ACIP η Pfizer επεσήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μια τρίτη δόση του εμβολίου της κατά της covid-19 προκαλεί ισχυρή ανοσολογική αντίδραση έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στα υγιή παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Παράλληλα τα CDC παρουσίασαν στοιχεία που έδειχναν ότι η εμφάνιση καρδιακής φλεγμονής που σχετίζεται με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 ήταν πολύ λιγότερες σε αγόρια 5-11 ετών από ό,τι σε εφήβους και νέους άνδρες

Λίγα περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ ηλικίας 5 με 11 ετών -- το 29% του συνόλου-- θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα κατά της covid-19 με το εμβόλιο των Pfizer/ BioNtech.

Το εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμη για χρήση στα παιδιά κάτω των 5 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

O EMA ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca ως ενισχυτική δόση

gazzetta
gazzetta reader insider insider