Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι Έλληνες διαστρεβλώνουν την ιστορία - Να θυμούνται τη σφαγή της Τρίπολης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι Έλληνες διαστρεβλώνουν την ιστορία - Να θυμούνται τη σφαγή της Τρίπολης
Για «παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας» και «παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις φορέων και κομμάτων με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Για «παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας» και «παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις φορέων και κομμάτων με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας αναφέρει πως «απορρίπτουμε παντελώς τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του 'Πόντου' και αποσκοπούσαν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας».

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για προσπάθεια των ελληνικών αρχών για «παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας» και συνεχίζει: «Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό, βάζοντας αυτές τις στρεβλωμένες αξιώσεις στην ατζέντα τρίτων χωρών».

«Οι προσπάθειες αυτών που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νεότερες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται πως «αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης».

«Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους τα ισχυρίζονται αυτά να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τρίπολης το 1821. Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: Απαιτείται ισορροπία στις πολιτικές των ΗΠΑ έναντι Ελλάδας και Τουρκίας

Τουρκία: «Θέατρο» με Μητσοτάκη από τους αποκαλούμενους συμμάχους μας στο Κογκρέσο

gazzetta
gazzetta reader insider insider