RIA - Ρωσία: 694 Ουκρανοί μαχητές από το Αζοφστάλ παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
RIA - Ρωσία: 694 Ουκρανοί μαχητές από το Αζοφστάλ παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες
Από τη Δευτέρα, έχουν παραδοθεί συνολικά 959 μαχητές από το Αζοφστάλ, 80 εκ των οποίων ήταν τραυματισμένοι, ανακοίνωσε το υπουργείο σύμφωνα με το RIA.

Τελευταία ενημέρωση: 16:01

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 959 Ουκρανοί μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 80 τραυματιών έχουν παραδοθεί από τα καταφύγια και τα τούνελ κάτω από τη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης από τη Δευτέρα.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 694 Ουκρανοί μαχητές --συμπεριλαμβανομένων μελών του τάγματος Αζόφ-- είχαν παραδοθεί τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων και 29 τραυματισμένων.

Στην νεότερη ενημέρωση για αυτό που η Μόσχα χαρακτηρίζει ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’, το υπουργείο ανέφερε ότι η Ρωσία είχε επίσης πλήξει την ανατολική Ουκρανία στην περιοχή Σολεντάρ της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Η Ρωσία έπληξε επίσης ξένους μισθοφόρους, κατέστρεψε ουκρανικό αεροσκάφος Su-24, ουκρανικά οπλοστάσια και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, σύμφωνα με το υπουργείο. Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αυτά από ανεξάρτητη πηγή.

Να θυμίσουμε πως χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι Ουκρανοί μαχητές που «κατέθεσαν τα όπλα τους», θεωρούνται αιχμάλωτοι, ενώ η ουκρανική πλευρά έκανε λόγο για ανταλλαγή στρατιωτικών.

Ουκρανία: Δεν έχουν παραδοθεί υψηλόβαθμοι διοικητές στο Αζοφστάλ

Υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραμένουν εντός του εργοστασίου και δεν έχουν ακόμα παραδοθεί, δήλωσε σήμερα ο φιλορώσος αυτονομιστής ηγέτης Ντένις Πουσίλιν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων DAN μετέδωσε ότι ο Πουσίλιν δήλωσε πως στους εκατοντάδες μαχητές που παραδόθηκαν δεν περιλαμβάνονται οι πλέον υψηλόβαθμοι διοικητές. «Δεν έχουν εγκαταλείψει (το εργοστάσιο)», έως τώρα, φέρεται να δήλωσε ο ίδιος.

Δεν ήταν σαφές εάν οι ανώτατοι διοικητές θα εγκαταλείψουν το εργοστάσιο, ή πιθανόν θα δώσουν μια ύστατη, θανάσιμη μάχη με τις ρωσικές δυνάμεις που θεωρούν κατακτητές της πατρίδας τους.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο Πουσίλιν δήλωσε ότι η τύχη των Ουκρανών μαχητών που είχαν παραδοθεί στο Αζοφστάλ θα αποφασιστεί από δικαστήριο. Παράλληλα, δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με τους μαχητές αυτούς που χαρακτηρίστηκαν από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ηρωικοί μαχητές της αντίστασης αλλά τους οποίους Ρώσοι βουλευτές θεωρούν «εγκληματίες ναζί» που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη βαρύτερη τιμωρία, ακόμα και θάνατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ξεκίνησε η πρώτη δίκη για έγκλημα πολέμου - Ένοχος δηλώνει ο Ρώσος στρατιώτης

«Αιχμάλωτοι» οι 265 Ουκρανοί μαχητές του Αζοφστάλ λέει η Μόσχα - Το Κίεβο κάνει λόγο για «ανταλλαγή»

New York Times για Ουκρανία: «Έπεσε» η Μαριούπολη μετά από 83 ημέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider