Ουκρανικό ΥΠΕΞ: Η ΕΕ πρέπει να πιέσει την Ουγγαρία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανικό ΥΠΕΞ: Η ΕΕ πρέπει να πιέσει την Ουγγαρία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Ο κ. Κουλέμπα υποστήριξε πως εάν η ΕΕ συνεχίσει τις εισαγωγές πετρελαίου και αερίου από τη Ρωσία θα «πληρώσει διπλά» τον πόλεμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει μήνυμα στην Ουγγαρία, να πιέσει τη Βουδαπέστη προκειμένου να συμφωνήσει να επιβληθεί εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, έκρινε χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Δεν εναπόκειται σε εμένα να εμπλακώ σε ρητορική σύγκρουση με τις αρχές της Ουγγαρίας, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι δική της, οικογενειακή υπόθεση», είπε ο κ. Κουλέμπα.

«Είναι ξεκάθαρο το τι συμβαίνει, ποιος εμποδίζει την πρόοδο (στην επιβολή εμπάργκο), όμως ο χρόνος εξαντλείται και κάθε μέρα η Ρωσία εξακολουθεί να βγάζει χρήματα που ρίχνει στον πόλεμο», επέμεινε.

Ο κ. Κουλέμπα υποστήριξε πως εάν η ΕΕ συνεχίσει τις εισαγωγές πετρελαίου και αερίου από τη Ρωσία θα «πληρώσει διπλά» τον πόλεμο, καθώς κατ’ αυτόν θα «χρηματοδοτεί τη ρωσική πολεμική μηχανή, την επίθεση και τις φρικαλεότητές της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ πιέζουν την Ουγγαρία να δεχθεί το σχέδιο επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ουγγαρία ανένδοτη για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αιχμές για τη στάση της ΕΕ

Ουγγαρία: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα αύξανε τις τιμές του φυσικού αερίου κατά 55%

gazzetta
gazzetta reader insider insider