Το Πεκίνο βάζει προσωρινό λουκέτο σε γυμναστήρια, καταστήματα, χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού λόγω Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Πεκίνο βάζει προσωρινό λουκέτο σε γυμναστήρια, καταστήματα, χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού λόγω Covid-19
Μέσα στο σαββατοκύριακο το Πεκίνο έκλεισε τα θεματικά πάρκα και απαγόρευσε τους καθήμενους στα εστιατόρια για να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού.

Δύο μήνες από την ώρα που ξέσπασε το νέο κύμα του κορονοϊού στο Πεκίνο, πολλές επιχειρήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες τόσο με νέους, όσο και με τους ήδη υπάρχοντες περιορισμούς.

Σύμφωνα με το CNBC, μέσα στο σαββατοκύριακο το Πεκίνο έκλεισε τα θεματικά πάρκα και απαγόρευσε τους καθήμενους στα εστιατόρια για να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το Universal Beijing Resort έκλεισε την Κυριακή και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει σε λειτουργία. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα γυμναστήρια, τους χώρους ψυχαγωγίας, τους χώρους ζωντανών παραστάσεων, τα internet cafe και άλλους εσωτερικούς χώρους αθλητισμού.

Προσωρινά θα κλείσει και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο πολυτελείας, στο πλαίσιο των περιορισμών λόγω κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, η Σανγκάη εφαρμόζει μερικά από τα πιο αυστηρά lockdowns της χώρας, αν και υπάρχουν πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες πως αναμένεται χαλάρωση των μέτρων.

Η πόλη ανακοίνωσε το Σάββατο πως πρόσθεσε επιπλέον 1.188 επιχειρήσεις στον «λευκό κατάλογο» και οι οποίες θα μπορέσουν να επανέλθουν σε λειτουργία.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Πεκίνο κάνει αγώνα δρόμου για να εντοπίσει πιθανά κρούσματα Covid-19

gazzetta
gazzetta reader insider insider