Χίος: Συνάντηση του υπ. Μετανάστευσης με τον δήμαρχο Χίου και τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χίος: Συνάντηση του υπ. Μετανάστευσης με τον δήμαρχο Χίου και τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η πρόοδος του έργου αναβάθμισης του τελωνείου στο λιμάνι της Χίου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη και τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, Κυριάκο Ζωάνο στο Δημαρχείο Χίου. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η πρόοδος του έργου αναβάθμισης του τελωνείου στο λιμάνι της Χίου.

Το έργο αφορά την επισκευή και ολική αναβάθμιση των υφισταμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης λιμένα Χίου, ήτοι του κτιρίου της παλαιάς Ιχθυόσκαλας που λειτουργεί ως αίθουσα επιβατών εξωτερικού, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο θα πληροί τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις «Πύλης Εισόδου Schengen» και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ συνολικά. Αναμένεται δε να ξεκινήσει μέσα στο Μάιο η διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Ας σημειωθεί ότι η αίθουσα επιβατών εξωτερικού του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου έχει παραχωρηθεί έως και 30.09.2022 στο Τελωνείο και την Αστυνομία Χίου. Η έναρξη των εργασιών τοποθετείται αυτομάτως χρονικά αμέσως μετά τη λήξη της παραχώρησης της αίθουσας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Προχωρούν, πλέον, με ταχύτητα όλα τα έργα της γενιάς μας, όπως ακριβώς είχα δεσμευθεί. Στόχος το έργο στο λιμάνι να ξεκινήσει εντός του 2022. Έχουμε ως Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναλάβει πλήρως τη χρηματοδότηση του έργου. Εντός Μαΐου ξεκινά η διαδικασία αδειοδότησης, οι απαραίτητες μελέτες είναι ώριμες πλέον ώστε να προκηρυχθεί σύντομα ο διαγωνισμός.

Η αναβάθμιση και επέκταση της πύλης εισόδου του Λιμένα Χίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που μαζί με την αναβάθμιση του αεροδρομίου και την επέκταση του διαδρόμου βάζει τη Χίο στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε: «Μονόδρομο αποτελεί για τη Χίο η τουριστική ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στο νησί μας. Οι πύλες εισόδου, το λιμάνι και το αεροδρόμιο, αποτελούν τον καθρέπτη μας και για αυτό σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ολοκληρώνουμε κρίσιμα έργα. Ειδικά το λιμάνι αποτελεί στοίχημα για εμάς. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, ξεκινάμε τη διαγωνιστική διαδικασία, ώστε εντός του έτους να ξεκινήσουν οι μπουλντόζες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider