Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν έχει λάβει απάντηση από την Ουκρανία για την τελευταία πρότασή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν έχει λάβει απάντηση από την Ουκρανία για την τελευταία πρότασή της
Tα περιστατικά στην Υπερδνειστερία είναι απόπειρα να παρασυρθεί η περιοχή αυτή στην ευρύτερη σύγκρουση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη μια απάντηση από την Ουκρανία σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις της για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Μέχρι σήμερα το πρωί, την ώρα που προετοιμαζόμουν για την ενημέρωση, η ρωσική πλευρά δεν είχε λάβει κάποια απάντηση», είπε η Ζαχάροβα.

Η Δύση υποδαυλίζει τις ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία

Τα πρόσφατα περιστατικά στην αυτόκλητη φιλορωσική Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας, στην Μολδαβία, είναι μια απόπειρα να παρασυρθεί η περιοχή αυτή στην ευρύτερη σύγκρουση στην Ουκρανία εκτιμά η Ρωσία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η ένταση στην Υπερδνειστερία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, κλιμακώνεται έπειτα από τις καταγγελίες των τοπικών αρχών ότι η περιοχή έχει δεχτεί επιθέσεις.

Λέγοντας ότι η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, η Ζαχάροβα κάλεσε την Δύση να λάβει σοβαρά υπόψη της την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι πλήγματα επί ρωσικού εδάφους θα οδηγήσουν σε αντίποινα από την Μόσχα.

Η Ρωσία ανέφερε χθες μια σειρά εκρήξεων στα νότια της χώρας και μια φωτιά σε αποθήκη με πυρομαχικά κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, επιθέσεις που κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως ανταπόδοση και «κάρμα» για την εισβολή της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στη Χερσώνα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων

DW: Μπλοφάρει τελικά η Ρωσία με το φυσικό αέριο;

gazzetta
gazzetta reader insider insider