Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στη Χερσώνα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στη Χερσώνα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων
Πρόκειται για πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός.

Τελευταία Ενημέρωση 09:57

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν απόψε στη Χερσώνα, μια πόλη της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικών στρατευμάτων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός.

Εχθές, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσουν μια διαδήλωση υπέρ της Ουκρανίας στην κατεχόμενη πόλη της Χερσώνας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι η Ρωσία διόρισε χθες δικό της «δήμαρχο» στη Χερσώνα, αφού οι δυνάμεις της κατέλαβαν την έδρα της τοπικής διοίκησης. Η Χερσώνα ήταν το πρώτο μεγάλο αστικό κέντρο που κατέλαβαν οι Ρώσοι μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ προειδοποίησε πως την Ουκρανία την περιμένουν «εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες» απέναντι στον ρωσικό στρατό, που «ήδη συγκέντρωσε δυνάμεις για μια μεγάλη επίθεση στο ανατολικό τμήμα» της χώρας, που αποτελεί προτεραιότητα της Μόσχας. Παράλληλα, κάλεσε τους Ουκρανούς να επιδείξουν «σθένος και ενότητα» έπειτα από δύο και πλέον μήνες σύγκρουσης με τη Ρωσία.

«Δυστυχώς, θα χάσουμε και άλλους στρατιώτες προτού κερδίσουμε (τον πόλεμο)», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «θα υπάρξουν περισσότερες καταστροφές και τραυματίες».

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας παραμένει σε θέση να καταφέρει πλήγματα εναντίον ουκρανικών θέσεων

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διατηρεί την επιχειρησιακή δυνατότητα να πλήξει παράκτιους και άλλους στόχους στην Ουκρανία παρότι έχασε το αποβατικό Saratov και το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, αναφέρει ενημέρωση που δημοσιοποίησε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Περίπου είκοσι σκάφη του ρωσικού ΠΝ, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, βρίσκονται στη ζώνη επιχειρήσεων της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

«Το στενό του Βοσπόρου παραμένει κλειστό για όλα τα πολεμικά πλοία εκτός των τουρκικών, κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει το Μασκβά, το καταδρομικό που έχασε», προσθέτει.

Το συγκεκριμένο πλοίο είχε κυρίως ρόλο αντιαεροπορικής προστασίας της ναυτικής δύναμης που επιχειρεί στην περιοχή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το βρετανικό υπουργείου Άμυνας με ανεξάρτητο τρόπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Bundestag αναμένεται να εγκρίνει την παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Ουκρανία: «Εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες» περιμένουν τη χώρα μας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ρέζνικοφ

Καμία συμφωνία για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι, αναφέρει σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider