Το Πεκίνο κάνει αγώνα δρόμου για να εντοπίσει πιθανά κρούσματα Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Πεκίνο κάνει αγώνα δρόμου για να εντοπίσει πιθανά κρούσματα Covid-19
Το Πεκίνο κάνει αγώνα δρόμου για να εντοπίσει πιθανά κρούσματα Covid και να αποφύγει τις δυσκολίες της Σανγκάης.

Εκατομμύρια άνθρωποι στη μεγαλύτερη περιοχή του Πεκίνου έκαναν σήμερα το δεύτερο τεστ COVID-19 αυτής της εβδομάδας καθώς η κινεζική πρωτεύουσα προσπαθεί να αποτρέψει το να εξελιχθεί η έξαρση του κορονοϊού σε κρίση που μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή ενός σκληρού lockdown όπως στη Σανγκάη.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση εμφανίζονται σε κινεζικούς ιστότοπους, που βρίσκονται υπό αυστηρή λογοκρισία, στοιχεία ότι η απομόνωση σχεδόν ενός μήνα έχει γίνει αφόρητη για πολλούς από τα 25 εκατ. κατοίκους της πόλης.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως –και στη συνέχεια αποσύρθηκε—έδειξε έναν αλλοδαπό να προσπαθεί να διασχίσει κάποια μεταλλικά οδοφράγματα, πριν τον τραβήξουν και τον σύρουν στο έδαφος τέσσερις άνδρες με στολές προστασίας. Ο άνδρας φωνάζει επανειλημμένα «Θέλω να πεθάνω» στα κινεζικά και τα αγγλικά. Ένας από τους άνδρες που τον κρατά στο έδαφος, απαντά: «Ήρθες στην Κίνα, πρέπει να σεβαστείς τους νόμους και τους κανόνες εδώ». «Ηρέμησε, ηρέμησε», λέει ένας άλλος. Το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Στο Πεκίνο, τα σούπερ μάρκετ έχουν επαρκή αποθέματα σε τρόφιμα και άλλες προμήθειες ύστερα από εντολές των αρχών. Τοπικοί αξιωματούχοι επίσης ελπίζουν ότι η μαζική διενέργεια τεστ θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί το δράμα της Σανγκάης, όπου οι αξιωματούχοι περίμεναν για ένα μήνα ενώ τα κρούσματα αυξάνονταν πριν δώσουν εντολή για μαζικά τεστ.

Το Πεκίνο διενεργεί σήμερα τεστ στους πάνω από 3,5 εκατ. κατοίκους της περιοχής Τσαογιάνγκ, όλοι εκ των οποίων εξετάστηκαν και τη Δευτέρα. Χθες, εξετάστηκαν 16 εκατ. άνθρωποι από άλλες περιοχές και αναμένεται να υποβληθούν σε νέο τεστ αύριο.

Συνολικά, 20 εκατ. από τα 22 εκατ. κατοίκους του Πεκίνου θα εξεταστούν τρεις φορές έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Mαζικά τεστ και φόβοι lockdown στο Πεκίνο - 3η ημέρα σερί με ρεκόρ θανάτων στη Σανγκάη

gazzetta
gazzetta reader insider insider