Το Κρεμλίνο διερωτάται γιατί ο Ζελένσκι δεν απαντάει στην πρότασή του για ειρήνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Κρεμλίνο διερωτάται γιατί ο Ζελένσκι δεν απαντάει στην πρότασή του για ειρήνη
Ο Ζελένσκι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι δεν έχει δει ούτε έχει ακούσει για το έγγραφο που το Κρεμλίνο είπε ότι έχει στείλει.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα περιμένει ακόμη την απάντηση της Ουκρανίας στις γραπτές προτάσεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών, και διερωτήθηκε γιατί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αγνοεί το έγγραφο με τις προτάσεις.

Ο Ζελένσκι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι δεν έχει δει ούτε έχει ακούσει για το έγγραφο που το Κρεμλίνο είπε ότι έχει στείλει.

«Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, όπως είπα και χθες, οι διατυπώσεις μας, στην ουσία στην τελευταία τους εκδοχή, διαβιβάσθηκαν στους συνομιλητές μας, στην ουκρανική διαπραγματευτική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο ενημερώθηκε για τη δήλωση του Ζελένσκι «η οποία εγείρει σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με το γιατί κανένας δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο Ζελένσκι για τις εκδοχές που υπάρχουν στο κείμενο».

Οι δηλώσεις που γίνονται εκατέρωθεν δείχνουν να υπογραμμίζουν το χάσμα που υπάρχει στις θέσεις των δύο πλευρών αλλά κα την πενιχρή κατάσταση της μεταξύ τους επικοινωνίας, οκτώ εβδομάδες αφού η Ρωσία έστειλε τα στρατεύματά της και τα άρματα μάχης στην Ουκρανία και τρεις εβδομάδες μετά τις τελευταίες απευθείας συνομιλίες που είχαν στις 29 Μαρτίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει στις 12 Απριλίου ότι οι συνομιλίες έφθασαν σε αδιέξοδο. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας είχε δηλώσει την Τρίτη ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα επαναληφθούν λόγω της πολιορκίας της Μαριούπολης καθώς η Μόσχα θέλει να ενισχύσει τις θέσεις της για τη νέα στρατιωτική επίθεσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: «Δεν έχει δει» το προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που «λέει» ότι του έστειλε το Κρεμλίνο

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες ζητά κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι