Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ - Χρήση χημικών από την αστυνομία, δύο συλλήψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ - Χρήση χημικών από την αστυνομία, δύο συλλήψεις
Νέος γύρος έντασης μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και φοιτητών έλαβε χώρα την Τρίτη εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση 18.37

Νέος γύρος έντασης μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και φοιτητών έλαβε χώρα την Τρίτη εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με άντρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών ώστε να εμποδίσουν την ομάδα των συγκεντρωμένων να πλησιάσει χώρο εντός του ιδρύματος που παλαιότερα τελούσε υπό κατάληψη.

Αναλυτικότερα, ομάδα νεαρών που είχε συγκεντρωθεί νωρίτερα στον χώρο του ΑΠΘ, διαμαρτυρόμενη για τις εργασίες που διενεργούνται στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό», ήρθε σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ σημειώθηκε και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Από την ένταση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται πως ένταση επικράτησε στο ΑΠΘ και το πρωί της Δευτέρας, καθώς μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που επί 34 χρόνια στέγαζε την κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider