Τα «καρφιά» του Ντόρσεϊ για το ΔΣ της Twitter μετά την κίνηση του Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «καρφιά» του Ντόρσεϊ για το ΔΣ της Twitter μετά την κίνηση του Μασκ
Πώς σχολίασε τους χειρισμούς του ΔΣ της Twitter ο Τζακ Ντόρσεϊ με φόντο τις κινήσεις εξαγοράς από τον Έλον Μασκ.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, επέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με μια σειρά από tweets την Κυριακή, καθώς ο όμιλος έχει καθήκον να αξιολογήσει μια προσφορά εξαγοράς από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Απαντώντας σε έναν άλλο χρήστη του Twitter που περιέγραψε τις «συνωμοσίες και τα πραξικοπήματα» που διαδραματίστηκαν νωρίς στην ιστορία του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, ο Ντόρσεϊ απάντησε, «είναι σταθερά η δυσλειτουργία της εταιρείας».

Νωρίτερα, απάντησε σε άλλο tweet στην ίδια ροή. Παρέθεσε τα λόγια του venture capital Fred Destin που ανέφερε πως «τα καλά συμβούλια δεν δημιουργούν καλές εταιρείες, αλλά ένα κακό διοικητικό συμβούλιο θα σκοτώνει μια εταιρεία κάθε φορά».

Ο Ντόρσεϊ εξακολουθεί να βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, αλλά σχεδιάζει να αποχωρήσει μόλις λήξει η θητεία του στη ΓΣ των μετόχων του 2022, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου.

Την Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter υιοθέτησε το λεγόμενο «poison pill» - ένα πρόγραμμα περιορισμένης διάρκειας δικαιωμάτων μετόχων που θα επέτρεπε στους μετόχους να αγοράζουν μετοχές με duscount εάν κάποιο άτομο ή οντότητα συγκεντρώσει τουλάχιστον το 15% των κοινών μετοχών χωρίς την προηγούμενη έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι το σχέδιο δεν θα την εμπόδιζε να συνάψει συμφωνία προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της, αλλά «θα μειώσει την πιθανότητα οποιαδήποτε οντότητα, άτομο ή ομάδα αποκτήσει τον έλεγχο του Twitter μέσω της ανοιχτής αγοράς χωρίς να καταβάλλεται σε όλους τους μετόχους το κατάλληλο ασφάλιστρο ή χωρίς να παρέχεται στο Διοικητικό Συμβούλιο επαρκής χρόνος για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις και να προβεί σε ενέργειες που είναι προς το συμφέρον των μετόχων».

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος ήταν επίσης συνιδρυτής της εταιρείας, υπηρέτησε παλαιότερα ως Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά απολύθηκε από τη θέση του το 2008 και αντικαταστάθηκε με άλλον έναν από τους συνιδρυτές του. Επέστρεψε για να ηγηθεί της εταιρείας το 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Από τη δύσκολη τριετία στο βήμα εξαγοράς του Twitter

Το Twitter βάζει φρένο στα σχέδια του Έλον Μασκ με ένα «δηλητηριώδες χάπι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider