Lockdown στη Σαγκάη: Αυστηρές ποινές για τους κατοίκους, που φωνάζουν από τα μπαλκόνια -Stress για την παγκόσμια οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lockdown στη Σαγκάη: Αυστηρές ποινές για τους κατοίκους, που φωνάζουν από τα μπαλκόνια -Stress για την παγκόσμια οικονομία
Όποιος παραβιάζει τους κανόνες του lockdown, θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυστηρές ποινές. Με αυτή την προειδοποίηση, οι οικονομικές αρχές της Σαγκάης προσπαθούν να συγκρατήσουν τα κρούσματα που ξεπερνούν και πάλι τα 25.000.

Όποιος παραβιάζει τους κανόνες του lockdown, θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυστηρές ποινές. Με αυτή την προειδοποίηση, οι οικονομικές αρχές της Σαγκάης προσπαθούν να συγκρατήσουν τα κρούσματα του κορονοϊού που ξεπερνούν και πάλι τα 25.000.

Η αστυνομία της πόλης παρουσίασε αναλυτικά τους περιορισμούς στους περισσότερους από 25 εκατομμύρια κατοίκους και τους ζήτησε «να πολεμήσουμε την επιδημία με μία καρδιά... και να εργαστούμε από κοινού για μια γρήγορη νίκη».

«Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα θα αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα βάσει της νομοθεσίας από τα όργανα της δημόσιας ασφάλειας... Αν διατελέσουν αδίκημα, θα ερευνώνται βάσει της νομοθεσίας», τονίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Ο μεγαλύτερος οικονομικός και εμπορικός κόμβος της Κίνας προσπαθεί να περιορίσει τη μεγαλύτερη έξαρση της covid-19 που έχει καταγραφεί στην Κίνα από τότε που πρωτοεντοπίστηκε ο νέος κορονοϊός στην κινεζική πόλη Ουχάν, στα τέλη του 2019.

Η αστυνομία απαγόρευσε, εξάλλου, την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της πόλης, με εξαίρεση όσους εργάζονται για την ανάσχεση της πανδημίας και όσους μεταφέρουν άτομα που έχουν άμεση ανάγκη για ιατρική βοήθεια. Επίσης προειδοποίησε τους κατοίκους της πόλης, που έχουν αρχίσει να αγανακτούν καθώς παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και δυσκολεύονται ακόμη και να προμηθευτούν τα βασικά, να μην διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και να μην πλαστογραφούν άδειες μετακίνησης.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», φωνάζουν από τα μπαλκόνια τους οι κάτοικοι σύμφωνα με μαρτυρία του Guardian.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν στη Σανγκάη 25.141 νέες ασυμπτωματικές μολύνσεις, άνοδος σε σχέση με τις 22.348 που είχαν αναφερθεί για τη Δευτέρα. Αύξηση σημείωσαν και οι συμπτωματικές μολύνσεις, φτάνοντας τις 1.189 από 994.

Επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία

Τα αυστηρά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί στη Σανγκάη, βάσει της αυστηρής πολιτικής «μηδενικής ανοχής στην covid-19» που ακολουθεί η Κίνα με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της ασθένειας, έχουν επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, με αναλυτές να προειδοποιούν ότι δεν πλήττουν μόνο τον τουρισμό, αλλά και τις αλυσίδες ανεφοδιασμού πολλών τομέων.

Τουλάχιστον 11 ταϊβανέζικες εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες κατασκευάζουν εξαρτήματα για ηλεκτρονικές συσκευές, ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν την παραγωγή τους λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Σανγκάη.

Πολλά προϊόντα έχουν κολλήσει στην Κίνα αυτή τη στιγμή ως αποτέλεσμα των lockdowns και αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «μεγάλο πρόβλημα» για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον σύμβουλο επιχειρήσεων Richard Martin. «Πολλά από τα πράγματα που κατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο, έχουν εξαρτήματα από την Κίνα και πρόκειται να δούμε μια τέτοια διαταραχή των logistics που θα επισκιάσει αυτές του 2020 και του 2021», είπε στο CNBC ο Martin, επικεφαλής της IMA Asia.

Ωστόσο το πρακτορείο Caixin, επικαλούμενο ένα κυβερνητικό σχέδιο το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, μετέδωσε ότι η Σανγκάη είναι μία από τις οκτώ κινεζικές πόλεις που συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε τη Δευτέρα και προβλέπει τη μείωση της καραντίνας σε 10 ημέρες από 14 που ήταν μέχρι πρότινος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Bosch αναστέλλει τη λειτουργία εργοστασίων στην Κίνα λόγω των lockdown

Σανγκάη: Αποχώρησε το μη απαραίτητο προσωπικό από το προξενείο των ΗΠΑ

Αμερικανικό πειραματικό φάρμακο μειώνει κατά 55% τους θανάτους ασθενών από κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider