«Έφυγε» ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος - Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ Covid

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έφυγε» ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος - Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ Covid
Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 74 ετών, ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Γιάννης Κυριόπουλος, μετά από σύντομη νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid.

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 74 ετών, ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Γιάννης Κυριόπουλος, μετά από σύντομη νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με covid.

Τις τελευταίες δύο ημέρες είχε προσβληθεί από κορονοϊό και το πρωί της Δευτέρας (11/4) διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του. Από το Ιπποκράτειο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Παρά τον πλήρη εμβολιασμό του (σ.σ. τρεις δόσεις) η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του, οδήγησε τάχιστα σε πολύ σοβαρή νόσο, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Ο καθηγητής αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήταν ανοσοκατασταλμένος.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD σπούδασε Ιατρική και Επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.

Από το 1985 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ είχε εκλεγεί τέσσερις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Είχε επίσης διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικός στον κορονοϊό ο Βασίλης Κικίλιας

gazzetta
gazzetta reader insider insider