Στο «Γ. Παπανικολάου» Πλεύρης και Γκάγκα - «Τάχιστη η κατάσβεση της πυρκαγιάς»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «Γ. Παπανικολάου» Πλεύρης και Γκάγκα - «Τάχιστη η κατάσβεση της πυρκαγιάς»
Eκτάκτως στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν σήμερα o Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Aναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Eκτάκτως στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν σήμερα o Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Aναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης για τις συνθήκες και την κατάσταση στο Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε κτίριο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο Υπουργός Υγείας και η Αναπληρώτρια Υπουργός, αφού ενημερώθηκαν για το περιστατικό από την διοίκηση και στελέχη του Νοσοκομείου, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: «Πρέπει πρώτα να υπάρξει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής, αλλά από εκεί και πέρα και το Υπουργείο Υγείας εξετάζει ό,τι αφορά την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από την στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μέχρι την κατάσβεσή της, ήταν τάχιστος.

Υπήρξε άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής και έγινε άμεσα η διακοπή παροχής οξυγόνου. Είναι ένα βασικό σημείο του πρωτοκόλλου, γιατί όπως καταλαβαίνετε αν παρέμενε η παροχή οξυγόνου θα μιλούσαμε για τελείως διαφορετική κατάσταση.

Είναι πολύ σημαντική η πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής για να δούμε τα αίτια της πυρκαγιάς. Το νοσοκομείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη λειτουργική κατάσταση εκτός από το συγκεκριμένο θάλαμο».

Μ. ΓΚΑΓΚΑ: «Το Νοσοκομείο θα έχει Κλινική Covid. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο.

Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Γκάγκα: Προς 4η δόση εμβολίου για όλους από τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider