Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ επιταχύνει για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά από την Μπούτσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ επιταχύνει για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά από την Μπούτσα
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ υπογραμμίζει ότι «οι σφαγές στην πόλη Μπούτσα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας θα καταγραφούν στον κατάλογο των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιταχύνει τη διαδικασία για τη λήψη νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, μετά από την κατακραυγή που έχουν προκαλέσει οι εικόνες με τους νεκρούς αμάχους στην Μπούτσα της Ουκρανίας, τις οποίες η Κομισιόν χαρακτήρισε ως «θηριωδίες».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, εκ μέρους των 27 κρατών-μελών της ΕΕ σημειώνεται πως «οι ρωσικές αρχές είναι υπεύθυνες για αυτές τις φρικαλεότητες, που διαπράχθηκαν ενώ είχαν αποτελεσματικό έλεγχο της περιοχής», προσθέτοντας ότι οι δράστες εγκλημάτων πολέμου και άλλων σοβαρών παραβιάσεων, καθώς και οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί ηγέτες θα λογοδοτήσουν.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ΕΕ στηρίζει πλήρως την έρευνα που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και βοηθά τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας και την Κοινωνία των Πολιτών που επικεντρώνονται στη συλλογή και τη διατήρηση των αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα πολέμου.

«Στεκόμαστε με πλήρη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό σε αυτές τις ζοφερές ώρες για ολόκληρο τον κόσμο. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά την Ουκρανία και θα προχωρήσει επειγόντως σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας», σημειώνει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο ίδιος τονίζει ότι «ο Πρόεδρος Πούτιν πρέπει να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο αμέσως και χωρίς όρους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία @AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζαχάροβα: Οι εικόνες από την Μπούτσα της Ουκρανίας «παραγγέλθηκαν» από τις ΗΠΑ

Τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τα γεγονότα στην Μπούτσα ζητά ο γγ του ΟΗΕ

Ουκρανία: Σειρά εκρήξεων σε Χερσώνα, Τερνόπιλ και Οδησσό - Κατακραυγή για τη σφαγή στην Μπούτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider