Η Ολλανδία απελαύνει 17 Ρώσους ως πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ολλανδία απελαύνει 17 Ρώσους ως πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα δήλωσε πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την εφαρμογή αντίμετρων από τη Μόσχα.

Η Ολλανδία απέλασε 17 Ρώσους, πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, που ήταν διαπιστευμένοι ως διπλωμάτες, βασιζόμενη σε πληροφορίες από τις δικές της υπηρεσίες ασφαλείας, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Ο λόγος για αυτήν την απόφαση είναι οι πληροφορίες από τις AIVD και MIVD, βάσει των οποίων τα εν λόγω άτομα, τα οποία ήταν διαπιστευμένα ως διπλωμάτες στη ρωσική αποστολή στην Ολλανδία, ήταν μυστικά ενεργά ως αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών», επισημαίνει το υπουργείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα δήλωσε πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την εφαρμογή αντίμετρων από τη Μόσχα.

«Η εμπειρία δείχνει ότι η Ρωσία δεν αφήνει τέτοιους είδους μέτρα χωρίς απάντηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για αυτό, όμως το υπουργείο Εξωτερικών είναι προετοιμασμένο για διάφορα σενάρια που ενδεχομένως θα συμβούν στο εγγύς μέλλον», τόνισε, σε μια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ελεγκτικό Συνέδριο: Γιατί «στοιχειώνουν» ακόμη τα Ολυμπιακά Ακίνητα - Τι έγινε σε Tae Kwon Do, Badminton

Πότε πληρώνεται το Δώρο Χριστουγέννων

Τα παίγνια των funds με τη μετοχή της Metlen - Το microloan της Snappi - Οι νέες επεκτάσεις Μετρό

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider