Ισχυρός παγετός και θερμοκρασίες έως τους μείον 9 °C - Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρός παγετός και θερμοκρασίες έως τους μείον 9 °C - Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες
Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας -9,3 °C.

Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα, ιδιαίτερα στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έπεσε, κατά τόπους, κάτω από τους -9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας (-9,3 °C), στο Σέλι (-9,1), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-7,4), στα Γρεβενά (-7,1), στο Τέροβο Ιωαννίνων (-6,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-6,8) και στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-6,6 βαθμοί).

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που βρίσκεται σε ισχύ τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα επιδείνωση για το επόμενο διήμερο.

Συγκεκριμμένα, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι, στα παραθαλάσσια κυρίως, της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά:

A. Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), καθώς επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

B. Την Τετάρτη (23-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με ένταση των χιονοπτώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider