Το Πεντάγωνο θα συμβάλει στην συλλογή αποδεικτικών για ρωσικά «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Πεντάγωνο θα συμβάλει στην συλλογή αποδεικτικών για ρωσικά «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία
«Θα συμβάλουμε στην ερευνητική διαδικασία. Όσον αφορά στο τι θα προκύψει, δεν είναι κάτι που μπορεί να κρίνει η ηγεσία του Πενταγώνου», ανέφερε ο Κίρμπι.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε σήμερα τον ρωσικό στρατό για «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία και είπε ότι θα βοηθήσει στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για αυτά. Υποστήριξε παράλληλα ότι το Κρεμλίνο εξαπολύει αδιακρίτως επιθέσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί σε αυτήν τη σύγκρουση.

«Βλέπουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και βοηθάμε στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για αυτά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα συμβάλουμε στην ερευνητική διαδικασία. Όσον αφορά στο τι θα προκύψει, δεν είναι κάτι που μπορεί να κρίνει η ηγεσία του Πενταγώνου», συμπλήρωσε ο Κίρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προς ήπια αύξηση ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου - Τι αλλάζει σε Δώρο Πάσχα και επίδομα ανεργίας

Όταν ο πόλεμος συναντά τη λειψυδρία: Το νέο ρίσκο για Ευρώπη και Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Nέα εκκαθαριστικά και πρώτη δόση έως 31 Μαρτίου για φόρους 2 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider