Ταμιευτήρας φυσικού αερίου υψηλής ποιότητας στο «Γλαύκος 2» της κυπριακής ΑΟΖ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ταμιευτήρας φυσικού αερίου υψηλής ποιότητας στο «Γλαύκος 2» της κυπριακής ΑΟΖ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2» ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου 2021.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2», στο Τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι γεωτρητικές εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν και δοκιμές παραγωγής, διεξήχθησαν από την κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited / Qatar Petroleum International Upstream LLC, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.

Η γεώτρηση κατέδειξε την παρουσία ταμιευτήρα φυσικού αερίου με χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας. Η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε λεπτομερή ανάλυση και αξιολόγηση των δεδομένων που έχουν συλλεγεί, για τον ακριβέστερο προσδιορισμό των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του ταμιευτήρα, αλλά και των δυνητικών επιλογών ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης της ανακάλυψης. Δυνάμει της κείμενης νομοθεσίας, η κοινοπραξία θα κοινοποιήσει στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δεδομένων που συνελέγησαν από τις γεωτρητικές και δοκιμαστικές εργασίες, μόλις η αξιολόγηση ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2» ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου 2021 και πραγματοποιήθηκαν από το γεωτρύπανο «Stena Forth», το οποίο αναχώρησε από το σημείο της γεώτρησης χθες, αργά το βράδυ (20/3/2022).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Όλα στη... φόρα στις 30 Ιουνίου για τους μεγαλοφειλέτες του ΕΦΚΑ - Τι πρέπει να κάνουν

Συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι στο γαλάζιο ραντάρ - Οι χαμηλοί τόνοι για Σαμαρά - Το «τρένο» η Αχτσιόγλου

Ενέργεια: Επάρκεια αποθεμάτων έως τέλος καλοκαιριού - 600 εκατ. ευρώ την ημέρα το επιπλέον κόστος για την ΕΕ

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider