Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί άμαχοι 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί άμαχοι 
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μέχρι και χθες 902 πολίτες είχαν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 1.459 είχαν τραυματιστεί.

Ο αριθμός των αμάχων πολιτών που έχουν χάσε τη ζωή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, από τις 24 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή έως και το Σάββατο 19 Μαρτίου, ξεπέρασε τους 900.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, μέχρι και χθες 902 πολίτες είχαν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 1.459 είχαν τραυματιστεί.

Ο πραγματικός απολογισμός πιστεύεται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς ο ΟΗΕ , που διαθέτει μια μεγάλη ομάδα παρακολούθησης στη χώρα, δεν έχει ακόμη καταφέρει να επαληθεύσει τις αναφορές θυμάτων από πολλές πόλεις που έχουν πληγεί σοβαρά.

Αγωνία στη Μαριούπολη

Το Σάββατο ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε κτίριο σχολής Καλών Τεχνών στην Μαριούπολη στην Ουκρανία, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί από του οποίους είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

«Χθες (Σάββατο), οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν την σχολή Καλών Τεχνών G12 στην αριστερή όχθη της Μαριούπολης, όπου 400 κάτοικοι της Μαριούπολης - γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι - είχαν βρει καταφύγιο», ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πολιορκημένης από τις δυνάμεις της Μόσχας ουκρανικής πόλης.

«Γνωρίζουμε ότι το κτίριο καταστράφηκε και ότι ειρηνικοί άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Ο απολογισμός των θυμάτων καταρτίζεται».

10 εκατ. Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι, δήλωσε την Κυροιακή πως 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας του καταστροφικού πολέμου που διεξάγεται στη χώρα.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τόσο καταστροφικός που 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, είτε έχουν μετακινηθεί εντός της Ουκρανίας, είτε διέφυγαν στο εξωτερικό», έγραψε στο Twitter ο Φιλίππο Γκράντι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας του καταστροφικού πολέμου

Ουκρανία: Μονάδες του συστήματος Patriot άρχισαν να φθάνουν στην Σλοβακία

Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός σχολής Καλών Τεχνών στην Μαριούπολη

gazzetta
gazzetta reader insider insider