Λινού - Κορονοϊός: Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί - Δεν συνειδητοποιούμε «το κύριο λάθος» μας

Newsroom
Μοιράσου το
Λινού - Κορονοϊός: Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί - Δεν συνειδητοποιούμε «το κύριο λάθος» μας
Η κ. Λινού εξήγησε πως «το κύριο λάθος είναι ότι δεν συνειδοτοποιούμε μεταφέρεται με αεροζόλς».

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ξέρουμε ακριβώς που βρισκόμαστε», ενώ τόνισε πως δεν συνειδοτοποιούμε «το κύριο λάθος» μας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δε ξέρουμε ακριβώς που βρισκόμαστε, αφενός γιατί δεν έχουμε πραγματικά δεδομένα για το πόσοι νοσούν, αφετέρου πέρνουμε μέτρα τα οποία είναι σπασμωδικά υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να έχουμε αποδείξεις ότι για την Όμικρον 1 και Όμικρον 2 ο εμβολιασμός είναι τόσο αποδοτικός, όσο ήταν και τις προηγούμενες μεταλλάξεις και δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί ο κορονοϊός» και πρόσθεσε «αν δεν υπάρξει καινούργια μετάλλαξη στους επόμενες 2-3 μήνες θα υποχωρήσει, χωρίς να ξέρουμε με πιο κόστος».

Κοινοί παράγοντες μεταξύ των περιπτώσεων ΗΠΑ και Ελλάδας

Σύμφωνα με υπολογισμούς που κάνουν στην Αμερική, η οποία ανέφερε ότι μοιάζει πολύ με την Ελλάδα, για τον αριθμό των θανάτων υπολογίζουν ότι μπορεί να έχουμε στην καλή περίπτωση ακόμα 2 με 3 χιλιάδες θανάτους λόγω της Όμικρον και στη χειρότερη περίπτωση 8 με 10 χιλιάδες.

Η κ. Λινού εξήγησε πως «το κύριο λάθος είναι ότι δεν συνειδοτοποιούμε μεταφέρεται με αεροζόλς και επομένως πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό και αποφυγή κλειστών χώρων».

Για την σταδιακή άρση των μέτρων, όπως η είσοδος ταξιδιωτών στην χώρα χωρίς τεστ, η κ. Λινού είπε «ότι δεν οφειλεί, διότι το πιστοποιητικό δεν είναι πάντα ακριβές, οι συνθήκες αλλάζουν από μέρα σε μέρα και οι πληροφορίες που έχουμε τώρα μας φέρνουν πίσω στην ανάγκη προστασίας για να μειώσουμε τα κρούσματα».

Μία μελέτη που συγκρίνει τον αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο στην Ιαπωνία με την Αμερική και οι Αμερική έχει 20 φορές περισσότερους θανάτους όχι γιατί δεν έχουν εξαιρειτκή ιατρική, αλλά γιατί δεν πείστηκε ο πληθυσμός στην τήρηση μέτρων για να μην νοσήσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΟΥ: Η υποπαραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον είναι δυσκολότερο να ανιχνευτεί