ΗΠΑ: 51 νεκροί κάθε χρόνο από περιστατικά δημοσίων πυροβολισμών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: 51 νεκροί κάθε χρόνο από περιστατικά δημοσίων πυροβολισμών 
Σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 31% των δραστών είχαν βιώσει παιδικά τραύματα και το 80% εξ αυτών βρίσκονταν σε κάποια είδους κρίση.

Μεγάλη αύξηση έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια οι νεκροί από περιστατικά πυροβολισμών σε δημόσιους χώρους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα από οργάνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Violence Project, εξετάστηκαν 172 περιστατικά πυροβολισμών σε δημοσίου χώρους (ως τέτοια ορίζονται όσα περιστατικά είχαν πάνω από 4 νεκρούς) για τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1966 και του 2019.

Από αυτά, παραπάνω από τα μισά σημειώθηκαν από το 2000 έως το 2019 και το 20% από το 2010 έως το 2019.

Στα τελευταία 5 χρόνια που εξέτασε η έρευνα, κατά μέσο όρο 51 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικά πυροβολισμών σε δημόσιους χώρους, όταν την δεκαετία του 1970 ο αντίστοιχος αριθμός των νεκρών ήταν 8.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 31% των δραστών είχαν βιώσει παιδικά τραύματα και το 80% εξ αυτών βρίσκονταν σε κάποια είδους κρίση.

Ακόμα, το 48% των δραστών είχαν κάνει γνωστή την απόφαση τους σε συγγενείς, φίλους, άγνωστους ή και στις αρχές ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider