ΕΣΠΑ: Ενίσχυση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών - Ποια ΚΤΕΛ εντάσσονται στον Β' κύκλο

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΣΠΑ: Ενίσχυση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών - Ποια ΚΤΕΛ εντάσσονται στον Β' κύκλο
Εντάσσονται τα παρακάτω ΚΤΕΛ: Λειβαδειάς, Καβάλας, Χίου, Κοζάνης, Μεσσηνίας, Πάρου, Πρέβεζας, Άρτας, Ροδόπης, Έβρου, Σαλαμίνας, Τήνου και Λήμνου.

Δεκατρείς πράξεις συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.787.388 ευρώ εντάσσονται στη δράση με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου» (Β' κύκλος).

Συγκεκριμένα, με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ, εντάσσονται τα παρακάτω ΚΤΕΛ: Λειβαδειάς, Καβάλας, Χίου, Κοζάνης, Μεσσηνίας, Πάρου, Πρέβεζας, 'Αρτας, Ροδόπης, Έβρου, Σαλαμίνας, Τήνου και Λήμνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι 2 συν 5 παρεμβάσεις για να έρθουν κοινοτικά κονδύλια 3,15 δισ. ευρώ το 2022

Στα 3,15 δισ. ευρώ ανεβάζει τον πήχη για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ το 2022 η κυβέρνηση, θέτοντας φιλόδοξους στόχους στο μέτωπο των διαρθρωτικών προγραμμάτων και των δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να μην υπάρξει κενό χρηματοδότησης και να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας.

Μέσα στη νέα χρονιά αναμένονται εξελίξεις σε δύο άξονες:

-Στη δυναμική εκκίνηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027, με ενεργοποίηση των προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα», «Περιβάλλον-Κλιματική Αλλαγή», «Μεταφορές», «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» και με προσκλήσεις εκτιμώμενου ύψους 3,6 δισ. ευρώ κατά το τρέχον έτος

- Στην εμπροσθοβαρή εφαρμογή στρατηγικών δράσεων των προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα», «Περιβάλλον-Κλιματική Αλλαγή», «Μεταφορές», «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027 με προσκλήσεις εκτιμώμενου ύψους 3,5 δισ. ευρώ κατά το τρέχον έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Περιφέρεια Αττικής: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του 2022

ΕΣΠΑ: Οι 2 συν 5 παρεμβάσεις για να έρθουν κοινοτικά κονδύλια 3,15 δισ. ευρώ το 2022