Δολοφονία 19χρονου: Προθεσμία για την Δευτέρα στον κατηγορούμενο - Και 2η δικογραφία εις βάρος του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δολοφονία 19χρονου: Προθεσμία για την Δευτέρα στον κατηγορούμενο - Και 2η δικογραφία εις βάρος του
Τροχαία περιπολικό
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης.

Τελευταία ενημέρωση: 14:25

Προθεσμία για να απολογηθεί, το μεσημέρι της Δευτέρας, πήρε από τον Ανακριτή ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, ενώ τραυματίστηκαν δύο φίλοι του. Εις βάρος του ασκήθηκε -μεταξύ άλλων- δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Στο μεταξύ, εις βάρος του 23χρονου, σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία, η οποία συνδέεται με τις έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, μετά το φονικό, σε σύνδεσμο οπαδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου φέρεται να είναι μέλος.

Με βάση τη δικογραφία αυτή, ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή.

Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούν τα παρακάτω: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Νωρίτερα είχε μεταχθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με χειροπέδες ο 23χρονος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς γύρω στις 9:30 το πρωί, όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για να τού απαγγείλει τις κατηγορίες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε «πρωταγωνιστήσει» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider