Μελίντα Γκέιτς: Αποσύρει τη δέσμευση να δώσει την περιουσία της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Γκέιτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μελίντα Γκέιτς: Αποσύρει τη δέσμευση να δώσει την περιουσία της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Γκέιτς
Η 57χρονη ειδική στην πληροφορική έλαβε αυτήν την απόφαση στα τέλη του 2021, μετά το διαζύγιό της από τον συνιδρυτή της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς.

Αλλαγή πορείας για την πρώην σύζυγο του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, η οποία δήλωσε πως δεν δεσμεύεται πλέον να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε μαζί με τον πρώην σύζυγό της και αντιθέτως θα μοιράσει τα κεφάλαια αυτά σε άλλες φιλανθρωπίες.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal η 57χρονη ειδική στην πληροφορική έλαβε αυτήν την απόφαση στα τέλη του 2021, μετά το διαζύγιό της από τον συνιδρυτή της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς. Το ζευγάρι είχε υποσχεθεί το 2010 ότι θα έδινε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς που ιδρύθηκε το 2000 και κατά την πρώτη εικοσαετία της δράσης του δαπάνησε 55 δισεκ. δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και των ασθενειών.

Ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος απέφυγε να σχολιάσει όσα γράφει η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς στην Επιστολή Προθέσεών της, την οποία δημοσιοποίησε ξεχωριστά από τον πρώην σύζυγό της. «Αναγνωρίζω ότι είναι παράλογο να συγκεντρώνεται τόσος πλούτος στα χέρια ενός ατόμου και πιστεύω ότι το μοναδικό υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς με μια περιουσία τόσου μεγέθους, είναι να την μοιράσει – με όσο μεγαλύτερη διακριτικότητα γίνεται και κατά τρόπο ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση», γράφει στην επιστολή της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επένδυση 15 δισ. δολαρίων στην «καθαρή τεχνολογία» σχεδιάζει το fund του Μπιλ Γκέιτς

gazzetta
gazzetta reader insider insider