Μπορέλ: Η Ρωσία έστελνε σήματα στην ΕΕ ότι ενδέχεται να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπορέλ: Η Ρωσία έστελνε σήματα στην ΕΕ ότι ενδέχεται να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου
Ο Μπορέλ επισήμανε ότι αυτό προκαλούσε ανησυχία στην ΕΕ, αλλά μέχρι στιγμής περιορίζεται σε «λόγια και προθέσεις».

Η Ρωσία έστελνε σήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενδέχεται να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Ντοζντ» (το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο μητρώο των ΜΜΕ- ‘ξένοι πράκτορες’) και συγκεκριμένα στην εκπομπή της Γιεκατερίνα Κοτρικάντζε.

«Ναι, υπήρξαν τέτοιες ενδείξεις», δήλωσε ο Μπορέλ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ρωσία έστελνε σήματα για την αναστολή των προμηθειών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ο Μπορέλ επισήμανε ότι αυτό προκαλούσε ανησυχία στην ΕΕ, αλλά μέχρι στιγμής περιορίζεται σε «λόγια και προθέσεις».

«Δεν πρέπει να δραματοποιούμε τα πράγματα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει, αλλά να μην επιδεινώνουμε τις εντάσεις με δηλώσεις ή ενέργειες» δήλωσε ο Μπορέλ, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θέλει να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία για να μεταπείσει τη Ρωσία.

Στην συνέντευξη του ο Μπορέλ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επανεξετάσει τα ζητήματα επενδυτικής πολιτικής στην ρωσική οικονομία.

«Όταν λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να πλήξουμε τον στρατηγικό τομέα, έχουμε υπόψιν άκρως ευαίσθητες πτυχές των οικονομικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας, οι οποίες έχουν σχέση με στρατιωτικά και επιστημονικά προγράμματα, τα οποία απαιτούν εργαλεία, υλικά, τεχνολογίες, και τα οποία εν μέρει παρέχουμε εμείς», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Παράλληλα επισήμανε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της ρωσικής οικονομίας. «Μπορεί να έχουμε διαφωνίες, αλλά σε πρακτικό επίπεδο, από οικονομικής απόψεως, εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε εκείνοι που επενδύουμε περισσότερα χρήματα στη ρωσική οικονομία από οποιονδήποτε άλλον. Και συγκεκριμένα αυτό πρέπει να το επανεξετάσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider