Ανοιχτό όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτό όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής
Στην κυκλοφορία η Λ. Καρέα – Κατεχάκη, απομακρύνονται τα οχήματα από τη Λ. Μεσογείων.

Με την απομάκρυνση των βαρέων οχημάτων που είχαν κλείσει την Λ. Καρέα - Κατεχάκη, το σύνολο των κεντρικών οδικών αρτηριών της Περιφέρειας Αττικής είναι ανοιχτό και προσβάσιμο.

Τα συνεργεία συνεχίζουν να απομακρύνουν τα ακινητοποιημένα οχήματα από τη Λ. Μεσογείων και η περιφέρεια καλεί τους οδηγούς να σπεύσουν να τα παραλάβουν ώστε να ανοίξει πλήρως ο δρόμος.

Σταδιακά αποκαθίσταται και η λειτουργία των σηματοδοτών, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη, όλος ο μηχανισμός συνεχίζει και δίνει μάχη, «όπως όλο το προηγούμενο 24ωρο, για την διευκόλυνση και τη προστασία των πολιτών. Πάνω από 100 οχήματα κάθε τύπου (jcb, εκχιονιστικά, γερανοί ΟΒΒΟ, φορτωτές, φορτηγά, οχήματα 4Χ4) συνεχίζουν και σήμερα τη προσπάθεια για να κρατηθούν ανοικτοί και λειτουργικοί οι οδικοί άξονες αρμοδιότητας της περιφέρειας».

Τέλος, οι Ομάδες Άμεσης Παρέμβασης της περιφέρειας και του ΙΣΑ συνεχίζουν να παρέχουν βοήθεια για την μετακίνηση πολιτών που χρειάζεται να μετακινηθούν για λόγους υγείας, μέσω του 1110.

Μετρό και Τραμ

Η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται πλέον στο τμήμα Πειραιάς - Ειρήνη και αντίστροφα.

Στο δίκτυο του Τραμ η κυκλοφορία στις 2 γραμμές του Μέσου διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

- στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης
- στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Κολυμβητήριο.

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός, η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη (χ/θ 20,60) έως τα όρια του νομού Αττικής (χ/θ 58,520). «Από τις 14:45 επιτρέπεται η κυκλοφορία των βαρών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε που λειτουργούμε, συντηρούμε και διαχειριζόμαστε», αναφέρει.

Οχήματα της Πολιτικής Προστασίας για την ανάκτηση των οχημάτων από την Αττική Οδό

Οχήματα της Πολιτικής Προστασίας θα είναι διαθέσιμα από σήμερα και για όσες μέρες χρειαστεί στους οδηγούς στο Δαχτυλίδι στη Λ. Κηφισίας για τη μεταφορά τους και την ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό. Πρόκειται για οχήματα, τύπου μίνι-λεωφορεία, τα οποία θα βρίσκονται στο σημείο και σε συνεχή δρομολόγια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα θα είναι στη διάθεση των οδηγών ώστε να τους μεταφέρουν για να ανακτήσουν τα οχήματά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αττική Οδός: Από ποια σημεία μπορούν οι οδηγοί να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους

Δήμος Αθηναίων: Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση για την αποκατάσταση των προβλημάτων από την κακοκαιρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider