Κίνα, Ρωσία και Ιράν θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα, Ρωσία και Ιράν θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια
Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί επιδιώκει μια πολιτική εμβάθυνσης των σχέσεων με την Κίνα και τη Ρωσία.

Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια αύριο, Παρασκευή, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος δημοσίων σχέσεων των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν στο ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Η άσκηση "Ζώνη Ναυτικής Ασφάλειας 2022" θα διεξαχθεί βόρεια του Ινδικού ωκεανού και είναι τα τρίτα κοινά ναυτικά γυμνάσια των τριών χωρών, πρόσθεσε ο Μοστάφα Τατζολντίν.

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούνιο, ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί επιδιώκει μια πολιτική εμβάθυνσης των σχέσεων με την Κίνα και τη Ρωσία. Η Τεχεράνη εντάχθηκε στο Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης τον Σεπτέμβριο, έναν οργανισμό ασφάλειας της κεντρικής Ασίας υπό την ηγεσία του Πεκίνου και της Μόσχας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμιραμπντολαχιάν επισκέφθηκε την Κίνα την περασμένη εβδομάδα και ο Ιρανός πρόεδρος συναντά τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα σήμερα.

Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν ξεκίνησαν τα κοινά ναυτικά γυμνάσια το 2019 και θα τα συνεχίσουν και στο μέλλον, είπε ο Τατζολντίν.

"Σκοπός αυτής της άσκησης είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια και οι βάσεις της στην περιοχή, και να διευρυνθεί η πολυμερής συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες προκειμένου να υποστηριχθεί από κοινού η παγκόσμια ειρήνη, η ναυτική ασφάλεια και να δημιουργηθεί μια ναυτική κοινότητα με ένα κοινό μέλλον", δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος στο ISNA.

Στα γυμνάσια θα λάβουν μέρος το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και περιλαμβάνουν διάφορες στρατηγικές ασκήσεις όπως η διάσωση σκάφους που φλέγεται, η απελευθέρωση σκάφους στο οποίο έχει σημειωθεί πειρατεία και ο πυροβολισμός αεροπορικών στόχων τη νύχτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider