Υψηλός αριθμός κρουσμάτων στη Σερβία χωρίς νέες εισαγωγές

Newsroom
Μοιράσου το
Υψηλός αριθμός κρουσμάτων στη Σερβία χωρίς νέες εισαγωγές
Ο δείκτης θετικότητας στη Σερβία ανέρχεται στο 38,79%.

Για δεύτερη ημέρα στη Σερβία καταγράφεται πενταψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 12.877 νέα κρούσματα, ενώ απεβίωσαν από επιπλοκές του κορονοϊού 26 ασθενείς. Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό νοσηλεύονται 2.287 ασθενείς εκ των οποίων οι 85 είναι διασωληνωμένοι.

Εχθές καταγράφηκε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας με 13.693 θετικά δείγματα. Ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 38,79%.

Η απότομη αύξηση των νέων κρουσμάτων οφείλεται στη σταδιακή κυριαρχία της παραλλαγής «Όμικρον» αναφέρουν οι επιδημιολόγοι, ενώ επισημαίνουν την παρουσία παράλληλα και της παραλλαγής «Δελτα» σε μεγάλο ποσοστό των νοσούντων. Στα κατά τόπους Covid ιατρεία σε ολόκληρη τη Σερβία τις τελευταίες ημέρες σχηματίζονται μεγάλες ουρές από άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα και προσέρχονται για να εξεταστούν.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η εκτίναξη των νέων κρουσμάτων σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις συναυλίες τις Πρωτοχρονιάς και στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο για την ώρα είναι ότι δεν παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία όπως και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ γι' αυτό και δεν πιέζεται αφόρητα το σύστημα υγείας. Σε σύγκριση δε με τα επίσημα στοιχεία, πριν από ένα μήνα ακριβώς, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών μειώθηκε στο μισό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.