Τα άδεια ράφια «επιστρέφουν» στα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα άδεια ράφια «επιστρέφουν» στα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ
Η μετάλλαξη Όμικρον έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα σε όλους τους κλάδους, με μεγάλες εταιρείας να προχωρούν σε μειώσεις ωρών λειτουργίας, ακυρώσεις πτήσεων και κλείσιμο καταστημάτων.

Τα άδεια ράφια έχουν επιστρέψει στα σούπερ μάρκετ καθώς οι εργαζόμενοι «απουσιάζουν» λόγω κορονοϊού και οι μεταφορές των προϊόντων φτάνουν μετ' εμποδίων και καθυστερήσεων.

Αυτό είναι μία από τις πιο πρόσφατες συνέπειες της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία πιέζει σημαντικά τη εργατικό δυναμικό σε όλους τους κλάδους στις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι επενδυτές προετοιμάζονται για ακόμα μεγαλύτερη περίοδο προβλημάτων με υψηλά κόστη για μισθούς, μεταφορές και τρόφιμα.

Σύμφωνα με το CNBC, οι μετοχές μεγάλων εταιρειών - αλυσίδων καταστημάτων όπως οι Albertsons, Kroger και Walmart κατέγραψαν πτώση την Τρίτη, μέχρι και 7% - για την Albertsons - ενδοσυνεδριακά στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα σε όλους τους κλάδους, με μεγάλες εταιρείας να προχωρούν σε μειώσεις ωρών λειτουργίας, ακυρώσεις πτήσεων και κλείσιμο καταστημάτων. Κάτι που έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στις πωλήσεις / έσοδα των εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αριθμός-ρεκόρ 4,5 εκατ. εργαζομένων παραιτήθηκαν από την εργασία τους τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider