Περιφέρεια Αττικής: Εργα αποκατάστασης και επέκτασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Εργα αποκατάστασης και επέκτασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας
Δρομολογείται η αποκατάσταση και επέκταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Εργασίες αποκατάστασης και επέκτασης των στηθαίων ασφαλείας σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής με χρηματοδότησή της, ύψους 4 εκατ. ευρώ, δρομολογούνται αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα προβλέπεται η αντικατάσταση των τρακαρισμένων στηθαίων καθώς και αυτών που παρουσιάζουν απώλεια στήριξης, στρέβλωση, οξείδωση ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε πάνω από 1000 χλμ. αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου ενώ θα τοποθετηθούν τσιμεντένια στηθαία στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και να αποφευχθούν τα φαινόμενα κατά τα οποία το υφιστάμενο μεταλλικό στηθαίο αδυνατεί να απορροφήσει κρούση από μεγάλο όχημα το οποίο πέρνα στο αντίθετο ρεύμα.

Με αφορμή το επικείμενο έργο ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Η προστασία της ζωής μέσα από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Με στοχευμένες δράσεις και έργα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση για όλη την Αττική μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider