Βρετανία: «Λιγότερο βαριά» τα συμπτώματα των πιο πρόσφατα νοσηλευόμενων με κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Λιγότερο βαριά» τα συμπτώματα των πιο πρόσφατα νοσηλευόμενων με κορονοϊό
"Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι περίπου ο μισός σε σχέση με πριν από ένα χρόνο--και αυτό δείχνει τη δύναμη του εμβολίου", είπε η ίδια.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζουν σε γενικές γραμμές λιγότερο βαριά συμπτώματα σε σχέση με πριν από καιρό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανίδα υπουργός αρμόδια για τα εμβόλια προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για λήψη περαιτέρω μέτρων σε αυτό το στάδιο.

"Επί του παρόντος, αν δείτε τους ανθρώπους που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, διακομίζονται με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σχέση με πριν", δήλωσε στο Sky News η υπουργός Δημόσιας Υγείας και Εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου Μάγκι Θρουπ.

"Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι περίπου ο μισός σε σχέση με πριν από ένα χρόνο--και αυτό δείχνει τη δύναμη του εμβολίου", είπε η ίδια.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία ενόψει της Πρωτοχρονιάς καθώς η παραλλαγή Όμικρον προκάλεσε αύξηση νέων κρουσμάτων σε επίπεδα ρεκόρ.

Ενώ ο αριθμός των νοσηλειών αυξάνεται, δεν διανύει ωστόσο την ίδια τροχιά με εκείνον των ημερήσιων κρουσμάτων πιθανόν αντανακλώντας τον αντίκτυπο των εμβολίων και των αναμνηστικών δόσεων, την πιθανόν μικρότερη βαρύτητα της Όμικρον και την χρονική καθυστέρηση των ασθενών για την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Ο Νιλ Φέργκιουσον, ένας επιδημιολόγος στο πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου, δήλωσε ότι ενώ ο αριθμός των μολύνσεων στο Λονδίνο στους πολίτες κάτω των 50 ετών έχει πιθανόν σταθεροποιηθεί, η υπερβολικά απότομη κορύφωση τους δεν έχει ακόμη επεκταθεί σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες που είναι περισσότερο ευάλωτες στην COVID-19.

"Μπορεί να δούμε μια διαφορετική τάση στις νοσηλείες. Οι νοσηλείες εξακολουθούν να αυξάνονται σε γενικές γραμμές σε όλη τη χώρα και πιθανόν να δούμε υψηλά επίπεδα νοσηλειών για μερικές εβδομάδες. Ο εμβολιασμός προστατεύει από την βαριά νόσηση συνεπικουρούμενος από το γεγονός ότι η Όμικρον σχεδόν σίγουρα είναι σημαντικά ελαφρύτερη, αλλά εξακολουθεί να επιβαρύνει το σύστημα υγείας", δήλωσε ο ίδιος στο BBC Radio.

Τα αυξανόμενα κρούσματα έχουν οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της καραντίνας στην οποία υποχρεούνται οι μολυσμένοι εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνονται τα δρομολόγια των τρένων στο Λονδίνο, τα νοσοκομεία υπολείπονται σε προσωπικό και τα σχολεία να παρουσιάζουν ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές καθώς αρχίζουν και πάλι τα μαθήματα στην Αγγλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Έσχατη επιλογή η επιβολή νέων περιορισμών για την ανάσχεση της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider