ΗΠΑ: Όμικρον και κακοκαιρία ενοχοποιούνται για την ακύρωση 2.600 πτήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Όμικρον και κακοκαιρία ενοχοποιούνται για την ακύρωση 2.600 πτήσεων
Συνολικά, παγκοσμίως το Σάββατο ακυρώθηκαν 4.617 πτήσεις.

Οι αερομεταφορές συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα χθες Σάββατο στις ΗΠΑ, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να είναι δυσμενείς σε αρκετές περιοχές της χώρας και να προστίθενται στις ελλείψεις προσωπικού του τομέα σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον.

Χθες οι ΗΠΑ μέτραγαν κάπου 2.660 ακυρώσεις πτήσεως, περίπου τις μισές από τις 4.617 σε όλη την υφήλιο, περί τις 19:30 (τοπική ώρα· 02:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightAware.

Εξάλλου 4.798 πτήσεις –εσωτερικές, με προορισμό ή με προέλευση τις ΗΠΑ– αντιμετώπισαν καθυστερήσεις χθες, επί συνόλου 9.432 σε πλανητική κλίμακα.

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας ο οποίος αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η SkyWest, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει το 23% των προγραμματισμένων πτήσεών της, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Στα αεροδρόμια στο Σικάγο (βόρεια) επλήγησαν ιδιαίτερα, με τις μισές εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις να ακυρώνονται εξαιτίας των δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών: στην πόλη αυτή της πολιτείας Ιλινόι αναμενόταν χιονοθύελλα.

Οι επιβάτες αναμένεται να έχουν άλλη μια περίπλοκη ημέρα σήμερα Κυριακή, ημέρα επιστροφής από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές: σύμφωνα με τον FlightAware, 1.175 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν σήμερα έχουν ακυρωθεί στις ΗΠΑ, και συνολικά σε διεθνές επίπεδο 2.134.

Ο τομέας των αερομεταφορών σε παγκόσμια κλίμακα δυσκολεύεται εξαιτίας της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2. Πιλότοι και μέλη των πληρωμάτων καμπίνας απουσιάζουν από τις θέσεις τους καθώς μολύνθηκαν και εκδήλωσαν συμπτώματα της COVID-19 ή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν κατά συνέπεια τεθεί σε απομόνωση, αναγκάζοντας τις εταιρείες, που δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να γίνει αναπλήρωσή τους για όλες τις πτήσεις, να ανακοινώνουν ακυρώσεις.

Περίπου 7.500 πτήσεις ακυρώθηκαν από τους αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Πηγή: ΑΠΕ-μΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 2.400 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού και κακοκαιρίας

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider