Ειδήσεις | Διεθνή
31-12-2021 | 09:59

Γερμανοί συρρέουν στην Πολωνία ενόψει Πρωτοχρονιάς για να αγοράσουν... πυροτεχνήματα!

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανοί συρρέουν στην Πολωνία ενόψει Πρωτοχρονιάς για να αγοράσουν... πυροτεχνήματα!
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Γερμάνοι που ετοιμάζονται να αψηφήσουν την απαγόρευση της κυβέρνησης για πώληση πυροτεχνημάτων πριν από τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς περνούν μαζικά τα σύνορα και κατευθύνονται προς τα καταστήματα και τα εργοστάσια της Πολωνίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να ελαφρυνθεί το βάρος των νοσοκομείων, τα οποία καλούνται συχνά να χειριστούν περιστατικά με εγκαύματα και άλλα τραύματα από τη χρήση πυροτεχνημάτων.

Είναι ένα από μια σειρά μέτρων που εφαρμόστηκαν μετά τα Χριστούγεννα καθώς η Γερμανία προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα κορονοϊού εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι συναθροίσεις των πολιτών στα σπίτια θα περιοριστούν σε έως 10 άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών. Δεν επιτρέπεται το άνοιγμα των κλαμπ και των ντίσκο και τα εστιατόρια μπορούν να λειτουργούν μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Σε ένα εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Slubice, στη δυτική Πολωνία, κοντά στα γερμανικά σύνορα, κόσμος που είχε ταξιδέψει από όλη τη Γερμανία φέρεται να σχημάτισε ουρά με αναμονή έως και 3 ώρες αυτήν την εβδομάδα, γεμίζοντας τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων και των φορτηγών πριν από τους λεγόμενους εορτασμούς «Silvester» , που πήραν το όνομά τους από έναν πάπα του τέταρτου αιώνα και αποτελούν βασικό γεγονός στο γερμανικό ημερολόγιο.

Το ανώτατο επιτρεπτό όριο μεταφοράς ανά όχημα είναι τα 50 κιλά και στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.