Βασιλακόπουλος: Μόνη λύση κατά του κορονοϊού ο μαζικός εμβολιασμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλακόπουλος: Μόνη λύση κατά του κορονοϊού ο μαζικός εμβολιασμός
Ο κ. Βασιλακόπουλος σειμείωσε πως «η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η πιο συμμετοχική διαδικασία».

«Έχουμε καιρό μέχρι την κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, το σημαντικό είναι να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρόνο μέχρι την κορύφωση αυτού του επιδημικού κύματος και να κάνουμε το σωστό βήμα και το μοναδικό σωστό βήμα είναι να εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σειμείωσε πως «η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η πιο συμμετοχική διαδικασία. Δεν φτάνει η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα και οι γιατροί να εισηγούνται, πρέπει οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα για να είναι αποτελεσματικά».

«Πρέπει να μειώσουμε την μετάδοση διότι δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε μόνο 7 εκατ. πλήρως εμβολιασμένοι και άλλοι 500 χιλιάδες περίπου εμβολιασμένοι με μία δόση. Λείπουν πολλοί άνρθωποι που είναι ακόμα ανεμβολίατοι κι αυτοί όλοι είναι πολύ ευάλωτοι στον ιό που κυκλοφορεί ευρέως στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι «τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, κάτι που θα πρέπει να λειτουργήσει ως «καμπανάκι» για να προσέχουμε τις επαφές μας και τις δραστηριότητες μας, αλλά το σημαντικότερο απ' όλα είναι να εμβολιαστούμε, γιατί αν δεν εμβολιαστούμε δεν θα τελειώει αυτό το κακό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αρνητικό» ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - Αγγίξαμε τα 35.580 κρούσματα κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider