Ενας αστεροειδής αξίας 10.000 τετράκις εκατ. δολαρίων είναι ο επόμενος στόχος της NASA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενας αστεροειδής αξίας 10.000 τετράκις εκατ. δολαρίων είναι ο επόμενος στόχος της NASA
Ενας αστεροειδής αξίας 10.000 τετράκις εκατ. δολαρίων είναι ο επόμενος στόχος της NASA

Ενας αστεροειδής που «αξίζει» περισσότερα από την παγκόσμια οικονομία της Γης είναι ο επόμενος στόχος της NASA, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, η οποία μας παρουσιάζει τον αστεροειδή «Ψυχή» ή «16 Psyche».

Στόχος της NASA είναι να εκτοξεύσει στο διάστημα μία αποστολή με προορισμό τον συγκεκριμένο αστεροειδή, τον Αύγουστο του 2022, για να μελετήσει τα στοιχεία που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Όπως αναφέρεται, αν όλα πάνε βάση προγράμματος, το ερευνητικό σκάφος αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του στις 31 Ιανουαρίου του 2026, αφού πρώτα περάσει από τον Άρη το 2023.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός... και τόσο «αξιόλογος»; Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως ο αστεροειδής (που έχει διάμετρο 226 χλμ) πιθανότατα να κρύβει πολύτιμα μέταλλα. Αν αυτά είναι σίδηρος, νικέλιο, χρυσός, πλατίνα, όλα μαζί ή κάτι άλλο θα φανεί στην πορεία, όμως ορισμένες πρώιμες προβλέψεις εκτιμούν την αξία του κοντά στα 10.000 τετράκις εκατ. δολάρια. Ποσό που ξεπερνάει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία της Γης - η οποία ανερχόταν σε 84,5 τρισ. δολάρια το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Statista.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, το πρόγραμμα βρίσκεται στην τρίτη φάση και περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της αποστολής, την ανάπτυξη λεπτομερών σχεδίων και διαδικασιών όσον αφορά στο διαστημόπλοιο και την επιστημονική ομάδα και ολοκλήρωση της συναρμολόγησης και της δοκιμής του διαστημικού οχήματος και τον υποσυστημάτων του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διάστημα: Το σκάφος OSIRIS-REx της NASA μπορεί να επισκεφτεί τον «κακόφημο» αστεροειδή Άποφι μετά τον Μπενού

gazzetta
gazzetta reader insider insider