ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Δύσκολα τα πράγματα και στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Δύσκολα τα πράγματα και στην Ευρώπη
Στην χειρότερη επιδημιολογική βαθμίδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τους χάρτες επιτήρησης που δημοσιεύει σε εβδομαδιαία κλίμακα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Στην χειρότερη επιδημιολογική βαθμίδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τους χάρτες επιτήρησης που δημοσιεύει σε εβδομαδιαία κλίμακα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ECDC, η χώρα μας παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, το ποσοστό θετικότητας και τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ.

ECDC – Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα και σχεδόν όλη η Ευρώπη

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στις περισσότερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Μοναδικές εξαιρέσεις η Αυστρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και τμήματα της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Λίγο καλύτερα αλλά με σαφή επιδείνωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι η κατάσταση αναφορικά με το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών τεστ, όπου η Ελλάδα είναι «κίτρινη» (μαζί με την Δανία, την Ρουμανία και την Σλοβενία), την στιγμή που η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χαρτών βρίσκεται στο «κόκκινο».

Τέλος, στο «βαθύ πράσινο» βρίσκεται η χώρα στον χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό των διαγνωστικών ελέγχων που πραγματοποιούνται για τον εντοπισμό κρουσμάτων της Covid-19, γεγονός που υποδηλώνει τον υψηλό αριθμό των τεστ που γίνονται στις υγειονομικές δομές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 2 έως 3 φορές πάνω από τα επίσημα στοιχεία τα κρούσματα κορονοϊού

Ιταλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 98.000 μολύνσεις σε ένα 24ωρο

Βρετανία: Ξανά αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 180.000 μολύνσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider