Ρωσία: Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος πως είναι εφικτός ένας «αποτελεσματικός διάλογος» με τις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος πως είναι εφικτός ένας «αποτελεσματικός διάλογος» με τις ΗΠΑ
Οι κ.κ. Μπάιντεν και Πούτιν αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα γύρω στις 22:30 ώρα Ελλάδας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα «πεπεισμένος» πως είναι εφικτός ένας «αποτελεσματικός» διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις ευχές του για το τέλος της χρονιάς προς τον ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, μερικές ώρες πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία τους.

«Είμαι πεπεισμένος (...) πως μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να σφυρηλατήσουμε έναν αποτελεσματικό ρωσοαμερικανικό διάλογο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά συμφέροντα της κάθε χώρας», έγραψε σε τηλεγράφημα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στο υπόβαθρο μιας κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση για την Ουκρανία.

Οι κ.κ. Μπάιντεν και Πούτιν αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα γύρω στις 22:30 ώρα Ελλάδας -- θα είναι η δεύτερη φορά που γίνονται συζητήσεις αυτού του τύπου μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σκέπτεται να προτείνει, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, μια «διπλωματική οδό» για την έξοδο από την κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση σχετικά με την Ουκρανία.

Η Μόσχα γνωστοποίησε από την πλευρά της τις απαιτήσεις της, ιδιαίτερα μια συνθήκη που θα αποκλείει κάθε μελλοντική διεύρυνση του ΝΑΤΟ κυρίως με τη γειτονική της Ουκρανία.

Οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες προβλέπεται να διεξαχθούν στις 10 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Οι Δυτικοί κατηγορούν τη Μόσχα ότι ετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνδρες και μεγάλες ποσότητες υλικού και εξοπλισμών έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider