Ιταλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 98.000 μολύνσεις σε ένα 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 98.000 μολύνσεις σε ένα 24ωρο
Αποφασίζεται η κατάργηση της καραντίνας για πολλούς πλήρως εμβολιασμένους στην ευρωπαϊκή χώρα.

Νέο ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε η Ιταλία για την Τετάρτη, με το υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει κοντά στα 100.000 κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 98.030 νέες μολύνσεις έναντι 78.313 την Τρίτη, ενώ οι νεκροί από τη νόσο έφτασαν τους 148 έναντι 202 την Τρίτη.

Το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία ξεπερνά τα 5,85 εκατ., ενώ 137.091 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου στη χώρα.

Οι ασθενείς με κορονοϊό στα ιταλικά νοσοκομεία διαμορφώνονται σε 10.578 (από 10.089 χθες) ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ της χώρας ανέρχονται σε 1.185 (από 1.145 χθες).

Άρση καραντίνας για τους εμβολιασμένους

Όπως έκαναν γνωστό στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, η κυβέρνηση της Ρώμης είναι έτοιμη να καταργήσει την προληπτική καραντίνα για όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με τρεις δόσεις.

Αρχικά, η πρόταση της επιτροπής ειδημόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση προέβλεπε την κατάργηση της προληπτικής καραντίνας για τους πολίτες που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, και οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες βασικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Πριν λίγο, όμως, έγινε γνωστό ότι, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, απόψε η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη βήμα:

Αναμένεται να καταργηθεί, λοιπόν, η προληπτική καραντίνα για όλους τους πολίτες που έρχονται σε επαφή με θετικό στην Covid-19 άτομο, και οι οποίοι έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, ή τη δεύτερη δόση εντός των προηγούμενων τεσσάρων μηνών. Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, θα πρέπει να κάνουν τεστ, αφού παρέλθει ένα πενθήμερο από την «ύποπτη» επαφή. Η χαλάρωση του μέτρου, φυσικά, θα αφορά μόνον τους πολίτες που δεν παρουσιάζουν κανέναν σύμπτωμα.

Για τους κατοίκους της χώρας οι οποίοι έχουν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου πριν από περισσότερο από τέσσερις μήνες, η καραντίνα θα διαρκεί πέντε ημέρες. Για τους δε ανεμβολίαστους, η καραντίνα μετά από επαφή με ασθενή, θα συνεχίσει να διαρκεί δέκα ημέρες.

Σήμερα, πάντα, η ιταλική κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε νέες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός από τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και τα σώματα ασφαλείας. Η Λέγκα, όμως, δεν φέρεται διατεθειμένη να δώσει την συγκατάθεσή της.

«Οδεύουμε προς μια κατάσταση στην οποία θα καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, αλλά πρέπει να αποφύγουμε τον πανικό» δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Πιερπάολο Σιλέρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Το υπουργείο Εσωτερικών αυξάνει τους ελέγχους ενόψει της Πρωτοχρονιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider