Ειδήσεις | Διεθνή
28-12-2021 | 15:15

Θετικό «σήμα» από το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

Newsroom
Μοιράσου το
Θετικό «σήμα» από το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως οι συνομιλίες για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι σε σωστή κατεύθυνση και πως μια συμφωνία είναι δυνατή αν τα υπόλοιπα μέρη δείξουν «καλή πίστη» και «σοβαρότητα».

«Οι συνομιλίες της Βιέννης οδηγούνται σε καλή κατεύθυνση... Πιστεύουμε πως αν τα υπόλοιπα μέρη συνεχίσουν τον γύρο των συνομιλιών που μόλις ξεκίνησε με καλή πίστη, η επίτευξη μιας καλής συμφωνίας για όλα τα μέρη είναι πιθανή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

«Αν δείξουν σοβαρότητα, επιπρόσθετα της καλής πίστης, η κατάληξη σε μια συμφωνία σύντομα και στο εγγύς μέλλον είναι πιθανή», δήλωσε ο Αμιραμπντολαχιάν σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες, Δευτέρα, το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν τις έμμεσες συνομιλίες, με την Τεχεράνη να εστιάζει σε μία πλευρά της αρχικής συμφωνίας, την άρση των κυρώσεων, παρά τη μηδαμινή, όπως τη χαρακτηρίζουν οι επικριτές του, πρόοδο για τον έλεγχο των πυρηνικών δραστηριοτήτων του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μάχη μέχρις εσχάτων για το «επόμενο Squid Game» από τις πλατφόρμες streaming